Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, bayramların birlik ve beraberliğimizin pekişmesi için eşsiz bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Sözütek, "Bir Ramazan ayını daha geride bırakırken, sevincimizi, umutlarımızı, kardeşliğimizi, dostluğumuzu, mutluluğumuzu ve kederlerimizi paylaştığımız, toplum olarak kaynaştığımız Ramazan Bayramına ulaşmanın huzur ve sevincini yaşıyoruz. Bayramlar, sıradan günler olmaktan öte, dargınlık ve kırgınlıkların giderildiği, barış, sevgi ve esenliğin toplumun bütün kesimlerine yayıldığı, birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın yeniden güç kazandığı çok özel günlerdir" dedi. 

BAŞKAN SÖZÜTEK SÜRÜCÜLERİ UYARDI

Bayramların aynı zamanda kavuşmak olduğunun da altını çizen Birlik Başkanı Nihat Sözütek, bayram sevincine gölge düşmemesi için, akraba ziyareti ve tatil için yola çıkacak sürücüleri aşırı hızdan kaçınmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. Bayram trafiğinin yollarda yoğunluk yaşanmasına neden olacağını vurgulayan Başkan Sözütek, dikkatsizlik, hoşgörüsüzlük, acelecilik, kurallara uyulmaması, yorgun araç kullanılması gibi hallerin trafik kazalarının artmasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

"Bayramda yas değil, sevinç ve mutluluk yaşansın istiyoruz" diyen Başkan Sözütek, "Sürücüler yola çıkmadan önce araçlarının teknik özelliklerine uygun bakımlarını mutlaka yaptırmalıdır. Bayram heyecanıyla dalgın, yorgun, uykusuz, özellikle alkollü ve uyuşturucu etkisi yapabilecek ilaç içerek araç kullanılmamalıdır. Yolculuk süresince ağır ve yağlı yemekler yenilmemelidir. Hava, yol ve görüş şartlarına göre hız ve fren mesafesi ayarlanmalı, sık sık mola verilmelidir. Aşırı hızdan kaçınılmalı, kurallara titizlikle uyulmalı, hatalı sollama yapılmamalı, emniyet kemeri mutlaka kullanılmalıdır" diye konuştu.

Mesajında kazasız, belasız, şeker tadında bir bayram yaşanması temennisinde bulunan Adana ESOB Başkanı Sözütek, "Bu vesile ile başta esnaf ve sanatkarlarımız ile Adanalı hemşerilerimiz olmak üzere ülkemizin, milletimizin ve İslam aleminin Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, tüm insanlığa barış, huzur ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.