Büyükşehir Belediyesi'nin eksi 100 milyon liralık bütçesi olduğunu hatırlatan Özer, "Bunun tek sorumlusu Aytaç Durak'tır. Kimse ciddi hizmet beklemesin. Çünkü bu noktada olabildiği kadar başarılı olunabilir. Elimizde sihirli değnek yok" dedi.
Özer, Büyükşehir Belediyesi'nde sancılı dönemin devam ettiğini ifade etti. Adana'ya çok kötü bir miras bırakıldığını ve son 25 yıl içinde her konuda küme düştüğünü ifade eden Özer, "Büyükşehir statüsüne geçmiş bütün kentler Adana'dan ileri durumda. Yapılan metro bile Adana'nın büyük külfeti halinde. Güzergahı elverişsiz olduğu için yolcu taşıyamayan bir ulaşım aracı konumunda. Ancak otobüslerle ring seferi oluşturarak adam taşıyoruz ve fiyatını düşürüyoruz ki, insanlar metroya binsinler diye. Şu an çalıştırdığımız için metrodan her gün 50 bin lira zarar ediyoruz. Metroya olan borcumuzu bunun dışında tutuyorum. Çalıştırmasak ise mili servet. Çürüyüp gidecek" diye konuştu.
"Çok övündüğümüz Kuzey Adana'da 5-10 bin kişinin rahatça yürüyebileceği, çeşitli gösterilerin yapılabileceği bir tek meydan var mı?" diye soran Özer, "Maalesef yok. Eski mahalleler, eski yerleşim alanları tamamen gözden çıkarılmış ve tek bir çivi dahi çakılmamış. Güney Adana'da sanki gelişmemiş bir Ortadoğu kenti ile karşılaşıyorsunuz. Bunun tek sorumlusu Aytaç Durak'tır. Adana Büyükşehir Belediyesi çok borçlu bir belediye. Bu seneki bütçesini eksi 100 milyon üzerinde bir rakamla bağlamak zorunda kaldı. Gelirleri az, giderleri fazla bir belediye. Metro'nun getirdiği büyük bir yük var. Bu nokta da olabildiği kadar başarılı olunabilir. Her şeyin iyi olması için ciddi bir gayret sarfediyoruz. Bırakılan kötü miras sonrasında ancak bunlar yapılabiliyor" dedi. Bu aşamada çok fazla hizmet yapılabilecek bir durum bulunmadığını, kimsenin elinde sihirli değnek olmadığını söyleyen Özer, "Seçimlerden sonra yeni gelecek yönetim ve belediye başkanı, çok farklı bir belediyecilik anlayışı veya merkezi hükümetin Adana ile ilgilenmesiyle bazı şeylerin düzeleceğine inanıyorum. Adana sahipsiz bir memleket. Çok uzun zamandır bir bakanı dahi olmadı. Milletvekillerimize önemli görevler düşüyor. İşsizlikte birinci sıradayız. 3-5 bin kişi çalıştıran müesseseler kapanmış durumda. Bu sorunları merkezi hükümet çözebilir. Ancak ne yazık ki hükümetten ciddi bir bakış açısı göremedik. Mesela Osmaniye'de bile teşvik var fakat Adana'ya yok" şeklinde konuştu.