Adana Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:
“Kamuoyunun hatırlayacağı üzere Adana Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat AŞ tarafından ihale ile Adana’daki parkomat hizmetlerinden bir bölümünü alan İntelli firmasının bu hizmetleri durdurmasıyla ilgili yargı kararı vardır. Bu yargı kararına dayanarak Adana Büyükşehir Belediye Meclisi de mahkeme kararının uygulanması yönünde karar almış ve İntelli’nin parkomat hizmetleri vermesi durdurulmuştur. Durum böyle iken bazı basın yayın organlarında İntelli firmasının yetkisi olmamasına karşın vatandaşlardan park ücreti talep ettiği yönünde haberler yer almıştır.

Bilinmelidir ki söz konusu haberlerdeki iddialar ciddi şekilde incelenmektedir. Mahkeme ve meclis kararı öncesi Atatürk Caddesi, Sular Yolu, Ziyapaşa Bulvarı, Toros Caddesi, Hacı Ömer Sabancı Caddesi, Kızılay, Abidinpaşa ve Cemal Gürsel caddelerinde parkomat hizmeti veren İntelli firması, Zabıta ekiplerimizin gözetiminde buralardaki tabelalarını sökmüş ve elemanlarını çekmiştir. İntelli’nin daha önceden faaliyet gösterdiği bu caddelerde ücret alınması söz konusu değildir.

Ancak Adana’da parkomat hizmeti veren bir başka firma daha vardır ve bu firma çalışmalarını sürdürmektedir. SZD firması Gazipaşa Bulvarı, Mustafa Gümüşdamla Caddesi, Mithat Saracoğlu Caddesi, Pandora Sokak ve Karacaoğlan Caddesi’nde parkomat hizmeti vermektedir. Sözleşmesi devam eden SZD firması verdiği hizmet karşılığı ücretini tahsil etmektedir.

Bu açıklama Adanalıların park hizmeti alırken herhangi bir sorunla karşılaşmaması için gerekli görülmüştür.”