Belediyeciliğin okulu olmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, beşikten mezara kadar her hizmeti belediyelerin yaptığını vurguladı. Kocamaz, "Belediyecilik henüz ciddi bir okulu olmayan ama ülkede yaşayan hele de bu son düzenlemelerle hemen herkesin mutlaka ilgisini çeken ve herkese hizmet eden bir kurum. Beşikten mezara kadar hatta öldükten sonra verilebilecek hizmetlerin bir bütünü belediyecilik. Ancak bu kamu hizmetlerini verirken her zaman diken üstünde oluyorsunuz. Çünkü yaptığınız iş veballi bir iş ve vereceğiniz bir hesap var. Özellikle Ankara yani hükümetler, milletvekilleri, bürokratlar geçmişten bu yana belediyeleri sanki potansiyel hırsızlık yapılacak bir mekan olarak algılıyor. Yaptığınız işi dört dörtlük yapmak, hata yapmamak ve vereceğiniz hesabı da en iyi şekilde alnınız açık, başınız dik olarak verebilmektir" dedi.
Belediyelerde mesai kavramı olmadığını söyleyen Başkan Kocamaz, “Yedi gün, yirmi dört saat hizmet üretiyoruz. Ne Cumartesi ne Pazar ne de tatil belli çünkü o kent dinamik olarak hayatiyetini sürdürüyor. Sizde o kentin, o kentte yaşayan insanlara layık olduğu bir kent haline dönüşmesi için, o kentin mahalli müşterek ihtiyaçlarını gidermek için gece gündüz gayret ediyorsunuz. Tabii son zamanlarda özellikle tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'mizde de mevzuatlar sık sık değişiyor. Bu mevzuatları çok iyi takip etmek, hataya düşmemek ve kendinizi her zaman yenilemek mecburiyetindesiniz. Değişen bu mevzuatları iyi takip edemediğiniz zaman mutlaka geçmişten gelen alışkanlığınız sürecek siz yeni sistem içerisinde yerinizi almakta da zorlanacaksınız. Bunun sonucunda geçmişten gelen alışkanlıkları devam ettirme süreci içerisinde de hatalara düşmüş olabileceksiniz. Bu nedenle eğitim şart diyoruz bu nedenle ÇBB olarak eğitimi birinci öncelikli meselemiz olarak görüyor ve zaman zaman sizleri bir araya getirerek eksiklikleri giderme konusunda ayrıca kazandığımız tecrübeleri de paylaşma noktasında gayret sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
2 gün sürecek olan eğitim toplantısında, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şule Erçetin ‘Zaman yönetimi, verimli çalışma ve belge yönetimi’, İçişleri Bakanlığı İç denetçisi Alaaddin Kahraman ‘Yerel yönetimlerde ayıklama-imha işlemleri ve uygulaması’ konularında eğitim verecek.
Eğitime belediyelerin yazı işleri birim amirleri ve şube müdürlükleri personeli katılıyor.