Hükümet Konağı bahçesindeki ilk törende Atatürk Anıtı'na çelenkler sunulup, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. 
Törene Kaymakam İzzettin Sevgili, İlçe Garnizon Komutanı Yarbay Bülent Siper, Belediye Başkan Hüseyin Çetin, şehit yakınları ve gazilerle birlikte protokol üyeleri katıldı.
Törene katılanlar daha sonra şehir mezarlığında bulunan şehitliğe giderek, şehitler için dualar okudular. Bu sırada bazı şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.
Geçtiğimiz Temmuz ayında şehit düşen Uzman Çavuş Murat Özkozanoğlu'nun annesi Arseven Özkozanoğlu ve kardeşi Hülya Özkozanoğlu şehidin mezarı başında bir süre ağlayarak karanfil bırakan Kaymakam İzzettin Sevgili'ye sarıldı. Şehit annesi, "Bak kuzum kaymakam beyimiz gelmiş senin gibi güzel karanfiller getirmiş" diyerek Kaymakam İzzettin Sevgiliye sarılarak ağladı.
Şehit Annesi Arseven Özkozanoğlu, "Küçücük yavrum 9 ay oluyor gelmiyorsun kuzumb. Ağabeyini göndereceğim askere ama göndermiyorlar. Bu vatan uğruna gerekirse bende gideceğim ağabeyini göndereceğim almıyorlar alsınlar rica ediyorum alsınlar babasını da alsınlar gerekirse beni de alsınlar ailecek askere gideceğiz ama almıyorlar. Civan Muradım kara kuzum" diyerek gözyaşı döktü.
Protokol üyelerinin şehitlerin mezarlarına karanfiller koymasının ardından tören sona erdi.