Proje çerçevesinde çocuklara saç bakımı yapılırken, bazı çocuklar ilk defa kuaföre gittiğini söyledi.

Adana Valiliği tarafından pilot bölge olarak seçilen Şakirpaşa Mahallesinde başlatılan "Sevgiye Uzanan Eller" projesi kapsamında Doğu ve Güneydoğu´dan göç eden ailelerin çocukları sağlık taramasından geçirildi. Yaklaşık bin çocuğun sağlık kontrolünden geçirildiği etkinlikte, sağlık taramasını özel hastaneler üstlendi.

Çocuklarla tek tek ilgilenen ve Projenin Koordinatörlüğünü yapan Vali Yardımcısı Halis Arslan, "Sayın Valimizin verdiği startla birlikte 3 aydır bin 200 öğrenciyle ´Sevgiye Uzanan Eller´ Projesini hayata geçirdik. 8 kişiyle başladık. Bin 200 kişiye ulaştık. Katılımda giderek artıyor. Özel hastanelerle görüştük, çocukların sağlık taramalarının yapılması için. Olumlu karşıladılar. Buradaki bin çocuğun tamamı sağlık taramasından geçiriliyor. Hedefimiz bu bölgedeki bütün çocukları sağlık taramasından geçirmektir" dedi.

Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi öncülüğünde bin çocuğun saç bakımından geçirildiğini de hatırlatan Arslan, şöyle konuştu:
"Bu proje kapsamında çocukları hamama götürmeyi düşünüyoruz. Çocukların ruhsal ve bedensel gelişimine katkı sağlamaya çalışıyoruz. Her türlü istismara açık olan çocuklarımızı böyle korumayı hedefliyoruz".

Çocukların sağlık taramasını üstlenen Aile Hekimliği Uzmanı Dr. Filiz Arabacı, çocuklarda en çok görülen rahatsızlığın kansızlık ve beslenme bozukluğu olduğunu vurguladı. Arabacı, "En çok beslenme sorunuyla karşılaşıyoruz. Obezite problemi sık görülüyor. Bazı çocuklarımız ise çok zayıf. Bir diğer önemli sorun ise ağız ve diş sağlığı sorunları. Sorunlu olan çocukları ilgili yerlere başvurmaları için yönlendiriyoruz" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Arslan, sağlık taramasını inceledikten sonra Halk Eğitim Merkezinde saç bakımı yaptıran çocukları ziyaret etti. Hayatında ilk defa kuaföre gittiğini belirten küçük kız, "Saçlarımı yaptırdıkları için onlara teşekkür ediyorum" dedi.