Cumhurbaşkanı Gül'ün Kurban Bayramı'nın ilk günü depremzedelerin kaldığı Süphan Mahallesi'ndeki Mevlana evlerini ziyareti sırasında kendisinden çorap isteyen Helin Sarpkaya, ailesiyle birlikte Adana'ya yerleştirildi. Depremde oturdukları kiralık evin hasar görmesi nedeniyle Mevlana evlerine yerleştirilen 3 çocuklu Sarpkaya ailesine Kimse Yok mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği gönüllüsü iş adamı Orhan İlhan sahip çıktı. Baba Nedim Sarpkaya'ya bir un fabrikasında iş veren İlhan, aileye de derneğin
katkılarıyla merkez Çukurova ilçesi Yüzüncüyıl Mahallesi'nde dayalı döşeli bir ev kiraladı. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş aileye barınacakları evin anahtarını teslim ederken, Cumhurbaşkanından çorap isteyen küçük Helin ve kardeşlerine de çorap hediye etti. Yaklaşık 600 depremzede ailenin Adana'da kamu kurumlarının misafirhanelerine yerleştirildiğini söyleyen Vali Coş, "Geleneklerimiz, dinimiz, insanlığımız gereği depremzede vatandaşlarımızın her zaman yanındayız" dedi.
Derneğin gönüllülerinden Orhan İlhan'ın fabrikasına yerleştirilen baba Nedim Sarpkaya, bütün yetkilileri teşekkür ederek, yapılan bu iyilik karşısında ne söyleyeceğini bilemediğini, çok büyük mutluluk yaşadığını dile getirdi.
5 yaşındaki Helin ise, Cumhurbaşkanı Gül'den neden çorap istediğini soran basın mensuplarına, "Ayaklarım çok üşüyordu, o yüzden çorap istedim. Zaten hemen sonra bu isteğim yerine getirildi. Artık üşümüyorum, çok mutluyum" dedi.
Aile yeni evine yerleşirken, elektrikli sobayla ayaklarını ısıtan Helin'in mutluluğu gözlerden kaçmadı.