Adana Valisi Hüseyin Avni Coş törende yaptığı konuşmada, engellilerin toplumun ayrılmaz ve seçkin bir parçası olduğunu söyledi.

Devlet ve millet olarak her zaman engellilerin yanında olduklarını belirten Vali Coş, “Geçmişte bu konuda ihmal edilen ne kadar eksiklik ve ihtiyaç varsa, bunun karşılanması için gerekli çalışmalar yapılıyor. Bunların tamamı, engelli vatandaşlarımızın da toplumumuzun önemli ve değerli birer ferdi olduğunu ortaya koymak ve bu konuda üzerimize düşenleri eksiksiz yerine getirme için yapılıyor. Bunun için hep beraber çalışıyoruz. Engelliler için dün hayal bile edilemeyen desteklerin imkanların sağlandığını görebiliyoruz. Bugüne kadar yapılanlar, yapılacak olanların teminatıdır. Biz her zaman birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, zorlukları aşarız. Millet olarak her türlü zorluğu aşan bir toplumuz. Bu nedenle şartlar ne olursa olsun birbirimize karşı sevgi ve saygıyla kucaklaşmayı tavsiye ediyor, tüm engelli vatandaşlarımızın engelliler haftasını kutluyorum" dedi.

Törende AYAS Engelliler Spor ve Sanat Kulübü Başkanı Mustafa Baş ve öğrenciler, Vali Hüseyin Avni Coş, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, ve Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan'a yaptıkları tabloları hediye ettiler.
Zihni Aldırmaz, tabloyu yapan Yeşim adlı öğrenciye teşekkür ederek, “Tebrik ediyorum. Sevgiyle yapılmış bir tablo. Ben de okulunda ziyaret edip, sana bir hediye vereceğim” şeklinde konuştu.
Törende, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle törene davet edilen engelli çocuklara çeşitli hediyeler verildi, yemek ikramında bulunuldu ve sema gösterisi yapıldı.