Çukurova Rotary Kulübü, Çukurova Rotaract Kulübü ile birlikte anlamlı bir projeye imza attı. Kulüp Üyeleri, “Bizim Bir Okulumuz Var Projesi” kapsamında Adana’nın Seyhan ilçesi Yalmanlı Köyü İlkokulu’nda iyileştirme çalışmalarına başladı. Uluslar arası Rotary Kulüp 2430. Bölge Guvernörü Canan Ersöz, Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Tolga Tutaş, Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Lütfi Candır, Çukurova Rotaract Kulübü Başkanı Hande Yurdaer ve Rotaractları çiçeklerle karşılayan köy halkı, çocukların geleceğine ilişkin çalışmalar için teşekkür etti.

“SORUMLULUĞUMUZUN BİLİNCİNDEYİZ”
Uluslararası Rotary 2430. Bölge olarak bütün kulüplerin birer okulu iyileştirme çalışması yapacağını belirten Canan Ersöz, “Her kulüp, olanakları çerçevesinde okul ihtiyaçlarını gidermek için önderlik yapacak. Toplumun diğer kesimlerini ve kamu kurumlarını da işin içine katarak okulları iyileştirme çalışması yapacağız.  ‘Bizim Bir Okulumuz Var Projesi’ kapsamında 6 Rotary Kulübümüz farklı okullarda çalışma yürütüyor” dedi. Okulda, dış cephe boyaması, tuvaletlerin iyileştirilmesi, muslukların hijyenik hale getirilmesi için çalışmalara başladıklarını, ilk etapta okulu boyadıklarını vurgulayan Ersöz, “Amacımız bizleri yetiştiren topluma vefa borcumuzu bir nebze de olsa ödemek. Hepimiz mensubu olduğumuz topluma karşı sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve gönüllü olarak hizmet ediyoruz. Yaptığımız işlerden de büyük keyif alıyoruz” diye konuştu.

“BOYAMA YAPTILAR”
Çukurova Rotary Kulübü Başkanı Lütfi Candır ise proje kapsamında Yalmanlı Köyü İlkokulu’nda dış cepheyi boyadıklarını, sıva tamiratlarını gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Okulun ek binasının kapı ve pencerelerini sponsor aracılığıyla yapacaklarını ifade eden Candır, “Adana Sanayici ve İşadamları Derneği (ADSİAD) ile birlikte ortak proje çerçevesinde kütüphane yapacağız, kütüphaneyi kitaplarla donatacağız. Seyhan Belediye Başkanımız ile görüşme halindeyiz. Okulun futbol sahasını yeniden düzenlemek için girişimlerde bulunacağız” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Canan Ersöz, Lütfi Candır, Hande Yurdaer, Tolga Tutaş ve Çukurova Rotaract Kulübü üyeleri, tulumları giyerek okulun dış cephe boyamasına yardımcı oldu.