Adana'da bir kişi, aralarında öz oğlu ve kardeşinin de bulunduğu çok sayıda kişinin iş yerini basarak 2 bin lira parasını gasp edip iş yerine zarar verdiğini ileri sürdü. Olayla ilgili olarak 4 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa'da yaşayan Halil Ç. (55), borç batağına saplanan kardeşlerinin borçlarını kapatmak için büyük yardımlarda bulundu. İddiaya göre, özellikle Muhittin Ç.'nin para taleplerinden bunalan Halil Ç., artık para yetiştiremez hale gelince bu kez kardeşi tarafından tehdit edilmeye başlandı. Aile içinde büyük sıkıntıların yaşanacağını anlayan Halil Ç., çözümü 3 ay önce ailesi ile birlikte Adana'ya taşınmakta buldu.

Ancak öz kardeşi ve oğlu, Halil Ç.'yi burada da rahat bırakmadı. Dün Halil Ç.'nin oğlu İzzettin Ç., aynı zamanda kayınbabası olan amcası ve 8 kişi ile birlikte, babasının, Yeşilyurt Mahallesi'nde sigortacılık bürosunu bastı. Ellerinde silahlar ve sopalarla gelen kişiler, sekreter Şirin D.'yi (37) ses çıkarmaması konusunda uyardılar. Sopalarla büroyu tahrip eden zanlılar, kasada bulunan 2 bin TL parayı alarak kaçtılar. Olayın şokunu üzerinden atamayan Şirin D., vatandaşlardan yardım istedi.

Yapılan ihbar üzerine olay yerine gelen polis, zanlıların bırakarak kaçtıkları 01 VR 190 plakalı minibüsü buldu. Polis olayla ilgili olarak 4 kişiyi gözaltına aldı. Yakalananlar arasında Halil Ç.'nin kardeşi Mehmet Ç. de bulunurken, oğul hala yakalanamadı.

İş yerinin oğlu ve kardeşi tarafından basıldığını iddia eden Halil Ç., "Irak'ta çalışırken, kardeşlerime sürekli yardım ediyordum. Oğlumla birlikte büroyu basan kardeşime 93 bin TL para verdim, diğerine ise 18 bin TL. Bunlara para yetiştiremiyordum. Tehditlerin artması yüzünden Adana'ya kaçtım ama yine de kurtulamadım. Burada da iş yerimi basıp zarar verdikten sonra 2 bin lira paramı gasp ettiler" dedi.