Adana´da, bir süre önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın "Roman açılımı"nı göbek atarak kutlayan Romanlar bu kez de kaynakçılık kursunun açılışında coştu.

Adana Valiliği, İş-Kur Bölge Müdürlüğü, Kaynakçılık ve Demirciler Derneği tarafından Romanların yoğunlukta yaşadığı merkez Yüreğir ilçesi, Akıncılar Mahallesi´nde kaynakçılık kursu açıldı. Yaklaşık 30 kişinin kaynakçılık eğitimi alacağı kursun açılışını Adana Valisi İlhan Atış yaptı. Atış, açılış öncesi yaptığı konuşmada, Romanları çok önemsediğini ve sevdiğini söyledi.

Romanların hiç kimseye zararı olmayan, yaşamayı seven, hepsi müzisyen insanlar olduğunu ifade eden Atış, "Bu bakışım önceden beri böyle. Yıllar geçse de böyle olacak. Sizin müzik yeteneğinize gıpta ile bakıyorum. Bu müzik bilginiz ve yeteneğinize çok hayranım" dedi.

Erkeklerin daha iyi iş bulabilmesi için de kurs açıklarını söyleyen Atış, "Kaynakçılık kursu önemli. Çünkü ileride Ceyhan´da rafineriler yapılmaya başlandığı zaman bol bol kaynakçı aranacak. Biz o zaman buraya yatırım yapan insanlara buradan işçi almasını önereceğiz. O nedenle çok sayıda kaynakçı iş bulma imkanına kavuşacak" diye konuştu.

Atış, konuşmanın ardından açılışı bir Roman kızı ile birlikte yaptı. Açılıştan sonra Atış, demir dövdü, Romanlarla sohbet ettikten sonra kursun yapılacağı atölyeyi gezdi. Atış, daha sonra mahalle arasına girerek Romanlarla görüştü. Romanlar Atış´a büyük bir sevgi gösterisinde bulundu. Daha sonra kursa Romanlar, kursun açılışını Roman havası eşliğinde göbek atarak kutladı. Protokolün önünde Romanlar uzun süre kızlı erkekli Roman havasında oynadı. Mahalle sakinleri de alkışlarla oynayanlara eşlik etti.