Adanamedya.com editörü Taner Talaş çoğu zaman yaralamalara neden olan aletlerin toplatılması için Vali Hüseyin Avni Coş ve Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan’a çağrıda bulundu. Taner Talaş  Emniyet Müdürü Ahmet Zeki GÜRKAN'a göndermiş olduğu dilekçesinde toplu taşıma araçlarındaki acı gerçeklere dikkat çekti.





Taner Talaş’ın dilekçesi şöyle;

          Sayın Müdürüm  Ahmet Zeki GÜRKAN Beyefendi…

         Kanun ve yönetmeliklerde yasak olan, Genel Asayiş mantığına uymayan, Evrensel normlara aykırı bir çok uygulama ,zaman içerisinde şehrimizde ‘’Legalleşmiş’’ ve teamül haline gelmiştir. 

         Ulusal kamuoyunda şiddet ile anılan Adana imajının  temel sebeplerinden bir tanesi de budur.  Hassasiyetinize yakinen şahit olmam ve görev alanınıza girmesi hasebiyle, çok önemli bir konuya müsaadelerinizle dikkatinizi çekmek istiyorum.

        Şehrimizde ; özelliklede toplu taşıma araçlarında, olası bir nümayişte kullanmak için; Cop, Levye Demiri, Kırılmayacak ağaçtan yapılma Sopa, Demir Çubuk, Beyzbool Sopası,ve Bilimum alet ve edavatlar bulundurmak sıradan bir hal almış durumdadır.  Hatta ciddi bir gereklilik olmuş, araca lazım gelen bir alet halini almıştır.

         Bir çok sivil ve resmi  araçta bu kültürden etkilenerek,   bu aletleri bulundurma yoluna gitmiştir. Bu yapıyla alakası olmayan insanlar dahi, savunma amaçlı yukarda zikrettiğim aletleri bulundurma eğilimine girmiştir.  Bu aletler  hemen hemen her araçta aynı yerde,  aleni olarak, ciddi bir arama yapılmaksızın bulunabilir. 

        Şiddeti körükleyen, Adana imajına olağan üstü zarar veren bu görüntüleri, Sayın Valimiz ve Sizin Önderliğiniz ile yürütülecek çalışmalar ve kampanyalarla  silebiliriz. Trafik kontrolü , Asayiş uygulaması yapan polislerimiz çok kısa sürede ciddi mesafeler alacaktır.  Özellikle toplu taşıma araçlarında yapılacak uygulamalarda ciddi verim alınacaktır.

         Konuyu yüksek makamınıza arz eder saygılar sunarım….

        Taner   TALAŞ /  http://www.adanamedya.com Editörü