GÜNAYDIN ADANA GAZETESİ

VATANDAŞ CANINDAN BEZDİ

Adana’yı denize bağlayan Karataş Caddesi’nde yaşanan trafik sorunu vatandaşları canından bezdirdi. HiltonSa kavşağından Paksoy Fabrikasına kadar olan bölümünde yapılan yol genişletme çalışması yapıldıktan sonra caddeyi Regülatör Köprü’ye bağlayan kavşakta yaşanan tıkanma nedeniyle yüzlerce metre uzunluğunda araç kuyruğu oluşurken, Yüreğir’in güneyindeki mahalle ve köylerden ve Karataş ilçesinden acil müdahale gereken hastaları taşıyan ambulanslar da sıkıntılı anlar yaşıyor.

 

SÜLEYMAN VAHİT CADDESİ’NE DÖNÜŞ KAPATILDI

Kamulaştırma sorunu nedeniyle genişletme çalışmaları yıllarca aksayan Karataş Caddesi’nde 2012 yılında çalışmalara başlayan Karayolları 5. Bölge Müdürlüğü kamulaştırma sorunu çözülen yerlerde caddeyi bulvar haline getirdi. Çalışmalar kapsamında HiltonSA yönünden Süleyman Vahit Caddesi’ne dönüş kapatıldı. Sanayi çarşısına girmek isteyen araç sürücüleri de Yamaçlı ve Anadolu dolmuşları da Regülatör Köprü kavşağından U dönüşü yapmak zorunda bırakıldı.

 

SİNYALİZASYON SÜRESİ TRAFİĞİ FELÇ EDİYOR

Yeniden düzenlenen ve dönel kavşak haline getirilen Regülatör Köprü kavşağına trafik ışıkları da konuldu ancak özellikle Karataş yönünden Çarşı yönüne doğru giden araçlar sinyalizasyon süresindeki yanlışlıktan yüzlerce metre uzunluğunda kuyruk oluşturuyor.

Günün hemen her saatinde Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu’na kadar araç kuyruğunun meydana geldiği şeritte kavurucu Adana sıcağı altında dakikalarca beklemek zorunda kalan özel araç dolmuş ve otobüs sürücüleri yaşanan duruma isyan eder hale geldi.

 

“ÇİLE SON BULSUN” TALEBİ

Yol genişletme çalışmaları öncesinde trafiğin bu kadar sıkışmadığını belirten bölge halkı, özel araç ve dolmuş sürücüleri, trafik sıkışıklığının çileye dönüştüğünü vurguluyorlar. Karataş Caddesi’ndeki refüjün genişliğinden de şikayet eden vatandaşlar, ikişer şerit olarak düzenlenen caddenin yakın bir gelecekte ihtiyacı karşılamayacağını öne sürerek Süleyman Vahit Caddesi’ne dönüşün açılması ve sinyalizasyon sürelerinin gözden geçirilip trafik akışını rahatlatacak önlemlerin alınmasını istediler.