Adana'nın her yerinde kaçak kesimlerin yapıldığına dikkat çeken Yağmur, bu durumun odaya kayıtlı hakkıyla bu işi yapmaya çalışan kasapları olumsuz etkilediğini ifade etti. Vatandaşların tanımadığı bilmediği yerlerden et almaması konusunda uyaran Yağmur, şüpheli durumları da kendilerine bildirilmesini istedi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yeterli hayvanın bulunduğu yönündeki açıklamalarını gerçekçi bulmadığını dile getiren Yağmur, "Türkiye'de koyun yok. Bakanı yanlış bilgilendiriyorlar. Büyük baş hayvan var ama koyun yok. Suriye, Irak İran'dan koyun geliyordu. Kurbanda biz Suudi Arabistan'a koyun gönderdik. Kuzular kesiliyor, dişi kesimleri sürüyor bunu durdurmaları gerek. Bunlar olmazsa iki üç yıl içinde hayvan sayısı tekrar eski seviyelere ulaşır." diye konuştu.

Et fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Yağmur, "En fazla 15 lira olması gerekirken piyasada çok fahiş fiyata, 25 liraya kadar et satılıyor. Et fiyatı yükselince tavuk fiyatları da artıyor. Fiyatlar bu kadar fırlayınca tabiî ki, at eti de olur eşek eti de. Devletin besicilere sahip çıkması gerekir. Yem fiyatları müthiş artıyor. İnsanlar hayvancılıktan uzaklaştıkça fiyatlar fırlıyor. Bu da kaçak kesimleri merdiven altı diye tabir edilen işyerlerinin ortaya çıkmasına neden oluyor. Dolayısıyla sağlık konusunda ciddi sıkıntılar meydana geliyor." dedi.