Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ni (AOSB) ziyaret ederek, burada deterjanın üretim faaliyetlerini yerinde görüp, uygulamalı eğitim aldı.

12. sınıf Fen Bölümü öğrencileri, branş öğretmenleri Zübeyde Öncü nezaretinde AOSB’de faaliyet gösteren Beyaz Kağıt Fabrikası’nı ziyaret ederken, burada ‘Kimya’ dersinde işlemiş

oldukları konuları uygulamalı olarak öğrenme fırsatı buldu.

Öğrenciler, fabrikanın İdari İşler Şefi Ünal Yandak'ın gözetiminde fabrikanın imalat, ürün stok alanı, sevkiyat, ambar ve laboratuar bölümlerini gezerek, üretim faaliyetlerini de yerinde gördü.

Kimya laboratuarında görevli Kalite Kontrol Şefi Serdar Tülek, öğrencilere deterjanın yapım

aşamaları hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Tülek, deterjanın yoğunluğu, aktifliği, kokusu gibi deterjanın kimyasını içeren konularda da açıklamalarda bulundu.

Deterjanın hammaddesi ve oluşumu hakkında bilgiler veren kimyager Günay Usta da, öğrencilerin merak ettiği deterjanın oluşum sürecini uygulamalı olarak gösterdi. Satın Alma ve Kalite Kontrolden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Numan Takkin ise, öğrencilere deterjanın içerisindeki kimyasallardan ve deterjanın ana temel maddeleri ile ilgili konularda bilgi verdi.

Özel Burç Üçgül Anadolu ve Fen Lisesi öğrencileri katkı ve destekleri nedeniyle fabrikanın İdari İşler Şefi Ünal Yandak’a teşekkür ederken, Ünal Yandak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirip, konuklarına fabrikanın üretmiş olduğu çeşitli temizlik ürünlerinden oluşan bir hediye paketi sundu.