Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu’nda ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ kutlandı.

Öğrencilere tutumlu olma bilincinin aşılanması, Türkiye’de üretilen ürünleri arkadaşları ile paylaşmasının yanı sıra yatırım yapmanın önemini kavrayabilmeleri amacıyla organize edilen; ‘Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’ etkinliklerinde objektiflere de birbirinden renkli görüntüler yansıdı.

Öğrenciler, evlerinden getirmiş oldukları ürünleri arkadaşları ile paylaşırken, genellikle portakal, mandalina, pestil, ceviz ve yer fıstığı gibi Kozan yöresine ait yiyecekler öne çıktı. Annelerinin yaptığı yiyecekleri de arkadaşları ile paylaşan öğrenciler, aralarındaki arkadaşlık ve kardeşlik bağlarını da güçlendirdi.

‘Yerli Malı Haftası’ olarak da kutlanan etkinlikler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Burç Kozan Mimar Fatma Tutar İlkokulu Müdürü Abdulhadi Kaya, hafta çerçevesinde ortaya konulan etkinlikler ile birlikte öğrencilerde yerli malı tüketimi konusunda bir bilinç oluşturmaya çalıştıklarını dile getirdi. Kaya, kutlamaların geçmişte nasıl düzenleniyorsa bu yıl da yine aynı şeklide organize edildiğini de sözlerine ekledi.