Büyükşehir Belediyesi tarafından, 'Ortak Akıl Ortak Başarı' sloganıyla hazırlanan ve Büyükşehir Belediye Meclisi'nce de onaylanan; '2012 Performans Programı'nda yer alan bilgilere göre; 25 Ağustos 2008 yılında başlatılan kampanyanın sürdürüldüğüne dikkat çekildi. Atık Pil ve Akümülatörlerin Kontrolü Yönetmeliği' doğrultusunda hayata geçirilen kampanyayla birlikte; 7 mahalle muhtarlığı, 7 alışveriş merkezi, 19 fabrika, 113 anaokul, ilköğretim, lise, dershane, izci evi ve bir yüksekokul, 10 hastane ve sağlık ocağı, 11 resmi kurum, 12 özel sektör, bir vakıf, 3 meslek odası, 2 dernek, 7 apartman, 2 otel ve 3 fotoğraf stüdyosunda atık pil kutu ve bidonları yerleştirildiği kaydedildi.
Kampanyanın ana hedefinin; çevre duyarlılığı konusunda yönetim, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü kuruluşlarla toplumun birlikte hareket etmesi, bireyde çevreye karşı duyarlı davranış biçiminin geliştirilmesi, atık pillerden kaynaklanan çevre kirliliğinin engellenmesi ve şarjlı pil tüketim ve kullanımının arttırılması olduğu vurgulandı. Kampanyanın kente sahip çıkma bilincinin, aktif katılım ve çözümde ortaklık anlayışına dayandırıldığı belirtilirken, başarının da toplumdaki her bir bireyin bu alandaki çalışmaya katılımıyla sağlanacağı dile getirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kampanya çerçevesinde; atık pillerin ayrı toplanması, taşınması, depolanması ve bertaraf edilmesinde yetkilendirilen kuruluşun; Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği'nin (TAP) yetkilendirildiği hatırlatıldı.
Büyükşehir Belediyesi ile TAP arasında 3 Şubat 2006 tarihinde atık pillerle ilgili olarak protokol imzalandığına işaret edilirken, Adana genelinde 231 noktaya yerleştirilen 828 kutu ve bidondan toplanan atık pillerin bertarafının da protokol gereği TAP tarafından yapıldığı bilgisi verildi. Buna göre 2010 yılında Adana genelinde 4 bin 230 kilogram atık pil toplanırken, 2011 yılında toplanan atık pil miktarınınsa 2.5 ton olduğu, 2012 hedefininse 2.8 ton olarak belirlendiği açıklandı. 2010 yılındaki atık pil miktarının fazla olmasının nedeni olarak da; belirtilen dönemde 'Okullararası Atık Pil Yarışması'nın organize edilmesi gösterildi.