Adanahabermerkezi.com

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ise göreve geldikten sonra yasaların amir hükmüne rağmen bütçe gelirlerinin yüzde 30’unu aşarak haddinden fazla işçi işe alındığını tespit ettirmişti.

Başkan Zeydan Karalar belediyede çalıştırılan işçilerin belediyeye olan maliyetlerinin en son yılın bütçe gelirleri toplamının yüzde 30’unu aşarak bu oranın yüzde 32.34 olarak gerçekleşmiş olması nedeniyle fazlalık olan 2.34 orandaki işçiyi çıkartma kararı aldı. 2.34 oranı ise yaklaşık 1.750 işçiye denk geliyor. Karalar işçi çıkışlarında, işe gelen gelmeyenlerle evli çocuklu işçililer gibi kriter ayrımını da yaparak fesih işlemlerinde bunların gözönünde tutulması talimatını vermişti..

Yapılan çalışmalar sona erdi. 30 ,Haziran itibariyle yaklaşık 1.750 işçinin iş akdi fesh edilecek. Başkan Karalar ise daha önce Meclis oturumunda Meclis üyelerine işçi çıkışı konusunda şunları söylemişti;

 “Bu işçiler 31 Mart’tan sonra Belediyede işe gelmeye başlamış. Bunları tespit ediyoruz. Biz işçi çıkışlarını kesinlikle siyasete bağlamıyoruz. Kimse boş yere Belediyeye yük olunmasını istemez. Bu çalışmayı bitirince Meclise bilgi vereceğiz”

Şimdi çıkış kriterleri öncelikli bazı işçiler işten çıkarılacak. Ancak Adanalı merak ediyor.

Acaba; kanuna rağmen fazla işçi alıp Belediyeyi zor durumda bırakan mı, yoksa İşçi sayısını kanuna denklemek için işçi çıkartan mı, çıkarılan işçilerin günahını aldı?