Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, engelli çocukların sosyal hayatın içinde olmasını sağlayan ebeveynlere ve öğretmenlere teşekkür etti.

 
Etkinliğe Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özer, Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Ali Duran Karakaya, engelli yakınları, öğretmenler, engelli çocuklar ve vatandaşlar katıldı.

 

ENGELLİ ÇOCUKLAR SOSYAL HAYATIN İÇİNDE OLMALI

Törende ilk sözü alan Adana Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Ali Duran Karakaya, “Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’yla birlikte organize etmeye çalıştığımız, geride kalan Engelliler Haftası’nda yağmur mahalefeti nedeniyle gerçekleştiremediğimiz etkinliklerle, engelli çocuklarımızla ilgili faaliyet gösteren özel eğitim kurumlarının yıl sonu etkinliklerini birleştirerek bugün burada karşınızdayız. Benim ailelerden bir ricam var. Çocutlarınızı lütfen sosyal hayatın içinde olmaktan alıkoymayın. Sosyal hayatın içinde yer almaları için onları cesaretlendirin ve yanlarında olur. Onlar ne denli sosyal hayatın içinde olurlarsa, engellerinin de o denli azalacağını düşünüyorum” dedi.

ENGELLİLERİ YOK SAYMAK İNSANLIK SUÇUDUR

Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özer de, engelsiz bir kent oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, “Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana engelli meclisimiz önderliğinde, kamu kurumları ve STK’larla birlikte, ‘Adana nasıl engelsiz bir kent olabilir? sorusuna yanıt arıyoruz. Türkiye’de 8 buçuk milyon insan engelli. Nüfusa oranladığımızda yüzde 12 gibi bir rakam çıkıyor ki; direkt etkilenen birinci dereceden yakınlarını düşündüğümüzde, yüzde 20 gibi bir engelli yaşam olduğunu söylemek mümkün. Adana Kent Konseyi olarak hedefimiz; çocukların, gençlerin, kadınların, engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini artırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak olacaktır. Bu görev ve sorumluluğun bilinciyle Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizin de katkılarıyla, kamu kurumlarının ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte, insanca yaşamaktan başka hiç bir dileği olmayan engellilerimizin hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Eğitim alamayan, iş bulamayan, mimari engellerden dolayı sokağa çıkmakta, sosyal hayata karışmakta zorlanan engellilerimizin çağrısına kulak tıkamak, onları görmezden gelmek insanlık suçudur. Engellisini ötekileştiren, dışlayan, ayrıştıran bir toplum eksik bir toplum olacaktır. Bu bilgiler ışığında hedefimiz Adana’yı engelsiz bir şehir haline getirerek, Türkiye’de örnek hale getirmektir” diye konuştu.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZ İÇİN DAHA YAŞANABİLİR BİR ADANA

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, engellilerin sorunlarıyla ilgili son derece hassas olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak bu konudaki sosyal sorumluluk projelerini desteklemenin ötesinde, kenti engelli vatandaşlar için daha yaşanabilir hale getirmek amacıyla önemli faaliyetlere imza attıklarını söyledi.

HİZMETTE ÖNCELİKLİ GRUP, ENGELLİ İNSANIMIZ, ENGELLİ ÇOCUKLARIMIZDIR

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek, Büyükşehir Belediyesi’nin engellilerin sorunlarının azaltılmasına yönelik titizliğine dikkat çekerek, şunları söyledi: “Bugün burada 15 engelli eğitim kurumumuzla birlikte, Büyükşehir Belediyemiz ve Kont Konseyimizin düzenlediği bu etkinlikte bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün kente hizmet noktasında önceliği insandır. Kentsel ve imar ihtiyaçları karşılanırken, insan yaşamını kolaylaştıracak, hayat standardını artırıcı hizmetlere öncelik verilmesi konusunda Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatları var. Bunların tamamı insanı merkeze alan, insana hizmet amaçlıdır. Bizim anlayışımızda hizmetin odağında insan vardır. Yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla, erkeğiyle, dezavantajlısıyla öncelik insanındır. Engelli çocuklarımız ve insanımız elbette hizmette en öncelikli grup olacaklardır. Engelli çocuklarının eğitimi ve bakımını yapan aile bireylerini fedakarlıklarından dolayı, onların hayata bağlanmasını ve bir takım vasıflar kazandırarak sosyal hayatın içinde olmasını sağlayan öğretmenleri de kutluyorum.”

 

Konuşmaların ardından engelli çocuklar, özel eğitimle neleri başarabileceklerini, yıl sonu etkinliği kapsamında düzenlenen sahne şovlarıyla kanıtladı.