Adana Büyükşehir Belediyesi, “Engelsiz Adana” projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarına devam ediyor. Kenti, engelliler için daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için yapılan ‘Engelsiz Adana Çalıştayı’nın kapsadığı büyük projelerle birlikte, ihtiyaç sahibi engelli vatandaşların acil ihtiyaçları da karşılanıyor.  

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca, ihtiyacı olan iki engelli vatandaşa akülü araç hediye edildi. Akülü araç hediye edilen Aysel Açıkgöz ve Kader Gezer, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA DESTEĞE DEVAM

Akülü araca kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden engelli vatandaşlar Aysel Açıkgöz ve Kader Gezer, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Durmuş Ökten ise, “Engelsiz Adana” hedefine yürüdüklerini belirterek, “Gerek son dönemde alınan ulaşım araçlarımızla, gerek her türlü zemin ve bina yapıları ile engelli vatandaşlarımızın daha rahat, daha özgür yaşayabilmeleri için Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda var gücümüzle çalışıyoruz. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” dedi.

ENGELLİLER İÇİN ALINAN OTOBÜSLER NEREDEYSE KAPIMIZA KADAR GELİYOR

Öte yandan Adana Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürü İsmail Taymaz da, yaşadığı kan hastalığı sonucu engelli olan 18 yaşındaki, lise 3. sınıf öğrencisi Yunus Akkaya’yı evinde ziyaret ederek, tablet bilgisayar ile Adana Demirspor forması hediye etti.

Emekli bir baba ile ev hanımı bir annenin iki çocuğundan birisi olan ve üniversite giriş sınavlarına hazırlanan Akkaya,  " Adana Büyükşehir Belediyesi Genç Engelliler Spor Kulübü'ne de üyeyim. Atletizm ile ilgileniyorum.  Kulübüme Belediyemizin engelliler  için aldığı yeni otobüslerle gidiyorum. Başkanımız Hüseyin Sözlü'ye ulaşımla ilgili hizmeti neredeyse kapımıza kadar getirdiği için, engellilerle ilgili hizmetlerinin tamamı ve bugün bana gönderdiği hediyeler için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Taymaz, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için her türlü çalışmayı yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini kaydetti.