Adana Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binası önünde düzenlenen törende söz alan Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, “Sokak hayvanlarıyla ilgili acil durumlarda ve kısırlaştırma başta olmak üzere rehabilitasyon işlemlerinde kullanılması amacıyla araçlarımız hizmete girdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’ye çok teşekkür ediyoruz” dedi.

SADECE İNSANI DEĞİL, HER TÜRLÜ CANLIYI KORUMALIYIZ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de, yeryüzündeki canlıların korunmasında, sadece belediye yöneticileri olarak değil, insan olarak önemli sorumluluk taşıdıklarını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Türk Halkı’nın eserlerini bildiği, Türk Dili’nin önemli ozanlarından Yunus Emre’nin söylediği gibi yaratılanı, yaratandan ötürü hoş görme kültürümüz vardır. Bunu seçim zamanlarında halka söylemek kolaydır ama asıl olan yönetimdeyken gereklerini yerine getirmektir. Hoşgörüyü, muhtaç olanı korumayı sadece insana karşı değil, her türlü canlıya karşı göstermeliyiz” diye konuştu.

ŞIPSEVDİ YAKLAŞIM NEDENİYLE SOKAK HAYVANLARI SORUNU OLUŞTU

İnsanlığın şehirleşmesinin ardından evde beslenen hayvanlarla ilgili şıpsevdi anlayış nedeniyle çok sayıda köpek ve kedinin sokaklarda yaşamak zorunda bırakıldığını hatırlatan Başkan Hüseyin Sözlü, şöyle devam etti: “Büyükşehir Belediyesi olarak biri acil durum ambulansı, 4’ü de rehabitasyon aracı olmak üzere 5 minibüs ve 1 diğer aracı, sokak hayvanlarıyla ilgili hizmete aldık. Bu hizmetin yanında sokak hayvanlarıyla ilgili halkımızı bilinçlendirme işlemlerini de daha etkin olarak gerçekleştireceğiz. Büyükşehir Hayvan

Barınağı’nda yaklaşık bin köpek ve yüz kedi var. Yeni bir hayvan barınağı yapılıyor ve o bittiğinde hayvanlar hem barınma ve yemek ittiyaçlarını, hem de geniş alanda hareket etme, koşma ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Hemşehrilerimden sahipsiz hayvanlar konusunda bilinçli yaklaşım bekliyorum. Bizim görevimiz belediye olarak hem başıboş hayvanların toplum sağlığı açısından tehdit oluşturmasını önlemek hem de sokak hayvanlarının merhametsizliğe uğramasını engellemektir. Bu nedenle onlara canlıya yaraşır şekilde davranılmasını sağlamak için gerekenleri yapıyoruz, yapacağız.  HAYTAP Başkanı Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve birlikte çalıştıkları insanlar, kendilerini yıllardır hayvan hakları sanuculuğuna adamış insanlar. Onlara toplum adına çok teşekkür ediyoruz. Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’ya, Şube Müdürü Veteriner Mustafa Köse’ye ve birlikte çalıştıkları mesai arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.”

HAYVAN AMBULANSI TELEFONU ALO 153

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek araçlar hizmete fiili olarak başlatıldı.

Hayvan Ambulansı sadece sokak hayvanlarıyla ilgili acil durumlarda faaliyet gösterecek. Geçici Rehabilitasyon Merkezleri de hayvanların yerinde kısırlaştırılması çalışmalarında kullanılacak ve rehabilitasyon merkezi bulunmayan ilçelere hizmet verecek. Hayvan ambulansına ALO 153’ten ulaşılabilecek.


www.adanahabermerkezi.com