Adana Büyükşehir Belediye Zabıta Daire Başkanı Ercan Kandemir'in talimatıyla aracı ve şoförü bulan Zabıta ekipleri araç kamerasından olayı kontrol etti. Olayın kameraya yansıdığının görülmesi üzerine yasal işlem başlatıldı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri, UKOME'nin 09.10.2013 Tarih ve 2013/307 sayılı kararın 8. Maddesini (Yolcuya kötü muamelede bulunma) ihlal ettiği gerekçesiyle şoför için tutanak düzenlendi.  Büyükşehir Zabıta ekipleri, tutanağı, şoförün cezalandırılması için S.S 59 Nolu Motorlu Taşıma Kooperatifine aktardı. Kooperatif Zabıtanın başvurusu ve ihlal gerekçesine göre şoför C. C.'ye 10 gün uzaklaştırma cezası verdi. Bu cezanın caydırıcılık durumu ise aynı şoförün benzer bir şekilde yolcuya kötü muamele gibi olumsuz davranış sergilemesi halinde bir daha otobüs (Özel Halk Otobüsleri) kullanamayacağı gerçeği. Ayrıca ceza alan şoför şayet uzaklaştırma kararı boyunca başka bir araç kullandığının tespit edilmesi durumunda da Özel Halk Otobüsü kullanımı yasaklanacak.

Böylece Adanalı Öykü yazarı Zafer Doruk'un paylaşımıyla kamuya mal olan olayda, Adana Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin duyarlılığı sonucu caydırıcı örnek cezayla sonuç alınmış oldu.