Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, daire başkanlarına “ihalelerde açık olun” çağrısında bulunarak, “Belediye olarak 3 temel prensibimiz var. Dürüstlük, adalet ve şeffaflık. Tabi bunların yanında hızlı hareket edeceğiz” dedi.
6 gün sürecek seminer boyunca değerli hocaların önemli bilgiler vereceğini kaydeden Aldırmaz şöyle devam etti:
“Seminer sonunda önemli bilgiler edinmiş olacaksınız. Tabi bu bilgileri uygulamaya yansıtmak da büyük önem taşıyor. Yaptığınız hizmetler tekniğine uygun olmalı, yasal olmalı. İhaleleri yapılmasında ve uygulanmasında açık ve şeffaf olmaya dikkat ettin. Televizyon kanallarını çağırın çekim yapsınlar. Kuşkunuz varsa iptal edin.”
Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyelerine model ve örnek olacak durumda olmaları gerektiğini ve işbirliğinin vurguladı, “Birlikten kuvvet doğar” ifadesini kullandı. Aldırmaz, sözlerinin sonunda seminerin başarılı olmasını diledi.
Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Güllü Bakır da konuşmasında, 6 gün sürecek seminerde çok önemli isimlerin bilgiler aktaracağını ve seminerden hedefledikleri başarıyı yakalayacaklarına inandığını belirtti. Bakır, seminerin düzenlenmesindeki desteklerinden dolayı Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a teşekkür etti.
Açılış konuşmalarının ardından Maliye Bakanlığı Muhasebet Başkontrolorü Feyzullah Budak, “Liderlik, Motivasyon, Zaman Yönetimi, Stres Yönetimi ve Çalışanların Motivasyonunu Artırıcı Önlemler” konusunda eğitim verdi.
Seminere, daire başkanları, belediye bürokratları ve belediye personeli katıldı.