Adana Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği “Ramazan Şenlikleri” programı kapsamında Karataş'ta binlerce kişiye iftar yemeği verildi. Karataşlılar  tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Hüseyin Sözlü, diğer Müslüman ülkelerde yaşanan iç savaşlara değinerek, herkesi, Türkiye’nin yanı başındaki coğrafyada yaşanan ızdırapların dinmesi için dua etmeye davet etti.

 

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Ramazan Şenlikleri'nin dün akşamki durağı Karataş ilçesiydi. Adana Büyükşehir Belediyesi bürokratlarının yanı sıra Karataş Kaymakamı Mustafa Kılıç, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Yusuf Baş, MHP Karataş İlçe Başkanı Yılmaz Öztürk, belediye bürokratları ve Karataşlıların katıldığı iftar yemeğinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü katılımcılara hitap etti.

AĞIZ TADIYLA BİRLİKTEYİZ

Mübarek Ramazan Ayı'nın manevi ikliminde Karataşlılar ile bir arada olmanın  bahtiyarlığını yaşadıklarını ifade eden Başkan Hüseyin Sözlü, "Cenab-ı Allaha şükürler olsun ki, bir Ramazan ayında daha  memleketimizde, yurdumuzda ağız tadıyla sizlerle bir aradayız. Tabi ki bunlar küçümsenecek şeyler değil. İnsan bunun kıymetini yanı başında, kendi coğrafyasında komşularını gördüğü zaman daha da iyi idrak edilyor. Hayatta şükredeceğimiz şeyler çok. Cenab-ı Allah, yanı başımızda yaşanan  ızdırapların dinmesi için Ramazan'da tuttuğumuz oruçları, yaptığımız bütün ibadetleri  yüce katında kabul etsin. Allah şahittir ki, ben her duamda bunu diliyorum. İnsan yanı başında din kardeşlerinin içine düşmüş olduğu durumu görünce tabi ki üzülmeden edemiyor” diye konuştu.

RAMAZAN AYI'NIN HUZUR İKLİMİNDE

Aklın ileri görmeyi ve yapılanın farkında olmayı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Başkan Sözlü, sözlerine şöyle devam etti: "En azından ülkemizde o kötü tablolar yok, buna seviniyoruz. Çok şükür ki; Karataş'a geliyor, siz değerli hemşehrilerimizle  kendi bayrağımız altında Ramazan Ayı'nın bu huzur ikliminde  bir arada olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Tabi ki, bunu da bize çok görenler, ülkemizi söz konusu tabloya benzetmek isteyenler var. Cenab-ı Allah onları da muvaffak etmesin. Bu milleti de feraset sahibi Müslümanların yurdu olarak kılsın. Cenab-ı Allah daha nice Ramazanlar'da, nice bayramlarda  ağız tadıyla sizlerle bir araya gelmeyi  nasip etsin. Hepinizi saygıyla ve muhabbetle selamlıyorum."

GELENEKSELDEN GÜNÜMÜZE

Dualarla ve Kuran'ı Kerim okunması ile başlayan iftar programı, Hacıvat- Karagöz gösterisi ve  şiir dinletisi  ile devam etti. Tasavvuf Müziği ve ilahiler  eşliğinde Sema gösterisinin de yapıldığı akşamda özellikle Akdeniz Mehter Takımı'nın çaldığı eserler ve savaş canlandırması katılımcılar tarafından büyük ilgiyle izlendi. Gece boyunca “aşlama” adıyla bilinen meyan kökü suyu da dağıtıldı.