Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Cemalettin Kaya, şubat ayı itibariyle mücadelenin ilk etabı olan; vektörlerin üreme, dinlenme ve yaşama alanları, yeşil alanlar, kanal, fosseptik ve gerekli görülen tüm üreme ve saklanma yerlerinde sivrisinek, karasinek, hamam böceği, tatarcık, kene, bit-pire mücadelesine yönelik larva ve rezidüel kapalı ve açık alan haşere mücadelesi işinin başladığını hatırlattı.

Yeni Büyükşehir Belediye Yasası ile sorumluluk alanlarının genişlediğini, 15 merkez ilçede çalışmak üzere araç ve personel sayısının artırıldığını belirten Cemalettin Kaya, “Mayıs ayı itibari ile gece uçkun mücadelemize 6 mist blower, 25 ULV cihazı ve 31 araçla uçkun çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. Toplamda 60 araç, 5 adet pülvarizatör, 5 adet holder, 8 adet kanal sisleme cihazı, 150 adet sırt pompası ve 210 uzman personel ile çalışmalarımızı kapsamlı bir şekilde sürdürmekteyiz.

Vektörle mücadele çalışmalarında Sağlık Bakanlığınca Halk Sağlığı Alanında mücadelesi yapılacak haşerelere karşı kullanılmak üzere ruhsatlandırılmış, onaylanmış ve etkinliği ispat edilmiş ilaçlar kullanılmakta olup, çalışmalarımız büyük bir titizlikle devam etmektedir” dedi.

Cemalettin Kaya, çalışmaların, Belediye evleri Mahallesi Süleyman Demirel Bulvarı, Büyükşehir Belediyesi Ek Hizmet binasında yer alan İlaçlama Birimi Bürosundan koordinasyon sağlandığını kaydederek, vatandaşların şikayetlerini 328 82 72 telefona yapabileceklerini açıkladı.

Mücadelenin daha verimli olabilmesi adına Adanalılardan destek beklediklerini belirten Cemalettin Kaya, “Vatandaşların; bodrumda veya apartman bahçesinde su birikintisi, açığa akan bir kanal, bahçede havuzu olan veya ömrünü tamamlamış lastik gördüklerinde hemen mahalle muhtarlarına haber vermelerini ve mevcut olan Büyükşehir Belediyesi ilaçlama biriminin telefonunu arayarak daha duyarlı olmalarını beklemekteyiz. Çünkü yapılacak her ihbar bizim sivrisinek üreme alanlarına zamanında müdahale etmemizi sağlayacaktır” şeklinde konuştu.