Kansersiz Yaşam Derneği, sulama kanalları kenarlarında hijyenik koşullardan ve insani yaşam şartlarından uzak şekilde yaşam mücadelesi veren göçer ailelerin çocukları için 2 yıl önce başlattığı yardım kampanyasına yeni bir halka daha ekledi. Dernek Başkanı Dida Kaymaz'ın girişimiyle yardımsever iş kadını Nilgün Çolak tarafından temin edilen giyim eşyaları, denek görevlileri tarafından çadır kentte dağıtıldı. Ekmek parası için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan Çukurova'ya gelerek tarım işçiliği yapan
ailelerin sulama kenarlarında kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veren çocukları, aldıkları mont ve ayakkabı ile bayram sevinci yaşadı. Tarsus ilçesindeki Kargılı köyünde DSİ'ye ait sulama kanalı yanındaki çadırlarından çıkıp, kendilerine yardım getiren aracın etrafında adeta sevgi yumağı oluşturan çocukların üzerlerinde isimleri yazılı hediye poşetlerini alıp çadırlarına dönerken mutlulukları adeta gözlerinden okundu.
Dernek Başkanı Dida Kaymaz, Kansersiz Yaşam Derneği' denildiğinde herkesin kafasında kanserin şimşek gibi çaktığını belirterek, ''Aslında amacımız 'kanser olmamak' için neler yapılabilir diye çabalamak. Elimizden geldiğince insanları sağlıklı yaşam konusunda eğiterek, kendilerini değerli hissettirerek yaşam kalitesini artırmak istiyoruz. Sosyal sorumluluk projeleriyle de dost arayanlara elimizi uzatıyoruz'' dedi.

İtalya'da devam eden tedavisinden arta kalan zamanlarını kansere karşı bilinçlendirme amaçlı konferanslarla geçiren, verdiği kanser mücadelesiyle bu hastalığa yakalananlara model ve moral kaynağı olan Dida Kaymaz, benzer çalışmalarını bundan sonraki dönemde de sürdüreceğini kaydetti.