Yapılan yerel seçimler sonucu Seyhan Belediye Başkanı olan Zeydan Karaları makamında ziyaret ederek meclis üyelerini tanıtan Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, “Öncelikle hayırlı olsun, başarılar diliyoruz. Daha önceki belediye başkanları da iyi işler yaptı ama yeni bir heyecanla inşallah Adana da daha güzel işler olacağına ben inanıyorum. Sanırım en çok gecekondu Adana da var. Adana’yı bu çarpık kentleşmeden kurtarırsanız minnet duyarız. Önceki belediye başkanlarının kendi içindeki kavgalar Adana’ya zarar verdi. Sizlerin diğer belediyelerle uyum içerisinde çalışarak Adana’mızın kazanacağı işlere imza atmanız hayırlı olur. Birliktelik her zaman kazandırır. Adana’nın menfaati olduğunda 14 Milletvekili bir olup, Ankara’ya gitse hangi iş çözülmezki? Borsa olarak Adana için her türlü birlikteliğe biz hazırız. Farkınızı gösterecek çalışmalarınızı bekliyoruz” dedi.

 

SEYHAN’IN 3/2’SİNİ YENİLEMEK ZORUNDAYIZ

ATB Meclis Üyelerinin ziyaretinden mutlu olduğunu, üyelerin çoğunu zaten tanıdığını söyleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Bu dönem farklı bir dönem. Farklı başladı ve farklı devam edecek. Adananın bütün dinamikleri gördüler ki birlikte olunduğunda Adana daha güzel oluyor. Kavganın edenlere faydası olmadığı gibi Adana’ya hiç faydası yok. Borsa, sanayi odası, ticaret odası, organize sanayi, siyasiler, belediye başkanları ayrı bir siyasi görüşte olması Adananın güzelliğini engellememeli. Siz ne güzel, dört kurum birlikte uyum içerisinde hareket ediyorsunuz. Ben mutlu oluyorum. Başkan seçildiğim gün altıok şapkasını çıkardım. Birlikteliğin faydasının Adanalıda moral olduğunu görüyoruz. Hangi siyasi bu birlikteliğin karşısında durabilir ki? Nitelikli adamlarla belediyeyi yönetmek isterim. İşinin ehli, nitelikli, vizyonu olan insanlarla bu yolda yürüyeceğim. Biz çalışkan olup, doğru işler yapacağız. Yanlış yapanla işimiz olmaz, oldurmayacağız” diye konuştu.

 

HER KAÇAK BİNA SEYHAN’IN KALBİNE SAPLANMIŞ BİR HANÇERDİR

Seyhan ilçe’sinin en önemli işinin imarı düzenlemek olduğunun altını çizen Başkan Karalar, “Seyhan’ın 3/2’sini yenilemek zorundayız. Benim niyetim yerli müteahhitlerle kentsel yenileme yapmak. Benden önce 19 bin eve ruhsat verilmiş. Bunların bir bölümünü biz durdurduk. Her kaçak bina Seyhan’ın kalbine saplanmış bir hançerdir. Bizim kimsenin işini zora sokma gibi düşüncemiz yok. Amacımız her vatandaşımıza yardımcı olmaktır” şeklinde konuştu.