Optimum Avşar Sinema Salonu'ndaki gösterim öncesinde Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, öğrencilere yaptığı konuşmada; yakın tarihimizin en şanlı zaferlerinden olan Çanakkale Zaferi'nin, tarihin akışını değiştiren olaylara sahne olmuş, bu güne kadar birçok sanatsal ve belgesel esere konu olduğunu belirtti.

            Av. ÇITIRIK, şöyle devam etti:

            " Çanakkale ruhunda kardeşlik, hak hukuk, mertlik yiğitlik, insanlık dersleri vardır. Çanakkale muharebeleri sırasında Atatürk'ün verdiği "Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum" emri;  Vatan sevgisinin en donanımlı ordular ve silahlarla yok edilemeyeceğini dünyaya ilan etmiştir.  İngiliz Aspinall Oglander isimli General, İngilizlerin Gelibolu Seferi'nin resmi tarihinde diyor ki:

            'Türk askerlerinin savaş ve dövüş hususunda sahip bulunduğu niteliğin önceden fark edilmemiş olması, İngilizler için felaket olmuştur. Türk askerinin ne yaman muharip olduğunu İngilizler, kendileriyle dövüştükten sonra acı tecrübe ile anlamışlardır', Tarihi geçmişimize bakıldığında Çanakkale Savaşları, Balkan Savaşlarından sonra Anadolu'ya sıkışmış bir Ulusun yeniden dirilişinde mihenk taşıdır. Türkiye tarihinin bu anlamda iyi okutulması ve iyi öğrenilmesi gerekmektedir.

            Kentimizde köklü, saygın ve özel yeri olan Adana Erkek Lisesi, önemli bir eğitim yuvasıdır. Baro olarak geleceğimizin ışıklı çiçekleri gençlerimizin nitelikli yetişebilmeleri için gerekli katkıyı her zaman sunacağımızı, onlarla işbirliği içerisinde olacağımızı ve çeşitli projeleri birlikte yürüteceğimizi ifade ediyoruz"

            Adana Erkek Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri ile Baro Başkanımız Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK, Genel Sekreter Av. Veli KÜÇÜK, Sayman Av. Ümit Büyükdağ ÖZDEMİR ve meslektaşımız Av. Hacı Musa EKİNCİ bir süre sohbet etti. Öğretmen ve öğrenciler Baro'muza katkılarından dolayı teşekkür ettiler. Ardından, sinema salonuna geçen öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte filmi izlediler.