Öğrencilerin okulda öğrendikleri ile kalmamaları ve her alanda kendilerini yetiştirmeleri gerektiğini belirten Başkan Çelikcan 'İnsanların vizyonu olmadan bir yere gelemez. Hayatın akışı içerisinde kaybolur gidersiniz. Gerçekçi hayal etmekten korkmayın. Okulda öğrendiklerinizin dışında öğreneceğiniz olaylara yaklaşımınız ve yetenekleriniz size iş kazandırır. Bunların içersinde en önemlisi ise insani ilişkilerinizin güçlü olmasıdır.' dedi.

Bundan öce kamuda çalıştığını şimdi ise belediye başkanı olarak görev yaptığını belirten Başkan Çelikcan' Devlet kadrosunda çalışırken belli kurallar çerçevesinde hareket ediyorduk. Siyasetin ise kalıbı yok. Okulu da yok. Toplumun durumu ve taleplerine göre hareket etmek zorunda kalabiliyorsunuz. Bir belediye başkanı bütün vatandaşları düşünmek zorunda. Yaptığınız bir işte ne kadar iyi yaparsanız yapın birileri çıkıp sizleri eleştirecektir. Bu eleştirilerden bunaldığınız zaman liderlik vasfınız ortaya çıkıp durumu en iyi şekilde idare etmelisiniz.

Gençlerimiz yarınlarımızın teminatıdır. Sizler kendinizi en iyi şekilde yetiştirmelisiniz. Ülkemizin sorunlarının çözümü için herkes elinden gelen çabayı harcamak zorundadır. Eğer sorunların çözümü için uğraşmaz isek, biz de sorunların bir parçası oluruz. Bunun için eğitim çok önemlidir. Kurtuluşumuzun çaresi eğitimdedir. Bunun için üniversiteler şehrin gelişmesi için önemli katkılar koymalıdırlar. Yüreğir Belediyesi olarak vatandaşların daha iyi bilinçlenmesi amacıyla bütün sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapıyoruz. Sivil toplum örgütlerimizin yapacağı bütün eğitici ve öğretici etkinliklerin ilçemizde yapılması için onlara destek oluyoruz.' şeklinde konuştu.