Yüreğir de Engellilerin bir araya gelebileceği merkezin inşaatının devam ettiğini ve Nisan ayı gibi bitirilmesinin hedeflendiğini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ‘Bundan sonra daha güzel etkinliklerde yeni mekânımızda bir araya geliriz inşallah. Tüm engellilerin haftasını kutluyorum ve tüm insanlığa engelsiz bir dünya diliyorum. ‘ şeklinde konuştu.

 

Yüreğir de bulunan hasta ve ihtiyaç sahibi ailelerin yanı sıra engelli vatandaşları evlerinde ziyaret ettiklerini belirten Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan yapılan Engelli Koordinasyon Merkezinde; hobi kursları, meslek kursları gibi çeşitli etkinliklerin de düzenleneceğini belirterek ‘’ En önemlisi bu insanlarımızı evlerinden dışarı çıkartıp bir araya gelecekleri bir merkez oluşturuyoruz. Burada engelli vatandaşlara yönelik olarak tekerlekli sandalye tamir atölyesi de kurulacak.  Ayrıca engelli vatandaşların buraya gelip her türlü etkinlik yapabileceği bir mekân olarak tasarladık engelli koordinasyon merkezini.

Yüreğir de bulunan engelli vatandaşlarımızın bir araya gelebileceği birlikte vakit geçirebilecekleri bir ortamın hazırlanması, en önemlisi ise özürlü vatandaşlarımızın dört duvar arasından kurtularak topluma kazandıracak kursların ve etkinlikleri yapabilecekleri bir ortam hazırlıyoruz.

Diğer önemli bir konu ise engelli vatandaşlarımızın arabaları arızalandığı zaman Adana da tamir edecek bir yer yok. Genelde Adana dışında tamirleri yapılıyor. Biz burada oluşturacağımız atölyede hem bunların tamirini yaparken hem de elimiz de bulunduracağımız arabaları gelen vatandaşlarımızın arabaları yapılana kadar onlara tahsis edeceğiz. İhtiyaçlarını imkanlarımız ölçüsünde karşılarken mesleki ve sosyal kültürel eğitimlerine de yardımcı olacağız’’ dedi.