Özellikle yaşlı ve yardıma muhtaç aileleri tercih eden Başkan Çelikcan imkânlar ölçüsünde onlara yardımcı olmaya çalışıyor. İhtiyacı olanlara akülü sandalye, çamaşır makinesi, tekerlekli sandalye ve gıda yardımında bulunan Başkan Çelikcan ilçede yaşayan her kesime yardımcı olmaya çalıştıklarını belirtti.

Geziye Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ın yanı sıra eşi Mehtap Çelikcan Ak Parti Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Acem, Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müberra Kara katıldılar.

 

Ulubatlı Hasan mahallesinde 1995 yılında trafik kazası geçiren ve bu güne kadar yatağa mahkûm olarak yaşayan Hatice Yıldız’ı evinde ziyaret eden Başkan Çelikcan Hatice Yıldız’a ‘’akülü araba’’ hediye ederek 17 yıl sonra kendi başına sokağa çıkmasına vesile oldu. Aynı zamanda çamaşırlarını yıkaması için de Çamaşır makinesi hediye etti.

 

17 yıl sonra kendi başına sokağa çıkacak olması nedeniyle çok mutlu olduğunu belirten Hatice Yıldız Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’a teşekkür etti. Bundan sonra birçok ihtiyacını kendisinin görebileceğini belirten Hatice Yıldız ‘Şu anda kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum. Çok mutluyum Başkanımızdan Allah razı olsun. Çok şükür bu günlere, artık yatağa mahkûm olmayacağım. ‘ şeklinde konuştu.

 

Çelikcan Sinan Paşa Mahallesinde de elektriksiz bir evde yaşayan Medine Güner ve Yusuf Güner çiftini de ziyaret etti. Ailenin sorunlarının çözümüne yardımcı olmaya çalışacaklarını belirten Başkan Çelikcan özellikle ailenin okuyan çocuklarına destek olacaklarını belirtti. S. Eyyübi Mahallesi’nde yalnız yaşayan Hasibe Kaya adlı yaşlı kadını da ziyaret eden Başkan Çelikcan Hasibe Kaya’ya çamaşır makinesi hediye etti. Daha sonra Tahsilli Mahallesinde şeker hastası Mehmet Gökçe ve S. Eyyübi Mahallesinde Tarım işçisi Bahri Yetişkin’i evlerinde ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ilçede yaşayan vatandaşlarla her zaman bir arada olduklarını belirterek ‘Vatandaşlarımızın acısına ve sevincine ortak olmaya çalışıyoruz. Özellikle yaşlı ve yardıma muhtaç ailelerimize öncelik veriyoruz. İmkânlarımız ölçüsünde de ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardımcı olmaya gayret ediyoruz’şeklinde konuştu.