Bu anlamlı günlerinde onlara gül dağıttı. Verilen Yemeğe Başkan Çelikcan’ın eşi Mehtap Çelikcan, Samet Saraç Halk Eğitim Müdürü Zeynel Girente, Cumhuriyet Halk Eğitim Müdürü Mete Özdemir, Yüreğir Halk Eğitim Müdürü Bayram Yörük  Ak parti İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse, Yüreğir İlçe Kadın Kolları Başkanı Zeynep Acem de katılarak öğretmenlerin sevincine ortak oldular.

 

Yemekte bir konuşma yapan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü en içten duygularla kutladığını belirterek ‘Öğretmenlerimizin yaşı ne olursa olsun hepsinin ellerinden öpüyoruz. Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet vermek onları bilinçlendirmek amacıyla Kültür Evleri yaptık. Siz öğretmenlerimiz olmasa buraların hiçbir önemi olmaz. Özellikle bölgemizdeki vatandaşlarımızın sizlere çok ihtiyacı var. Milli Eğitim ve biz belediyeler olarak vatandaşların eğitilmesinde işbirliği çok önemlidir. Biz de bunu Yüreğir de çok güzel uyguluyoruz. Bütün Milli Eğitim Camiasına teşekkür ediyorum.

 

Yüreğir Adana da en çok göç alan ilçemiz. Biz burada Kültür Evleri ile zihinsel dönüşümü gerçekleştirmek istiyoruz. Buralarda değişik bölgelerden gelen vatandaşlarımızı bir araya getirerek kaynaşmalarını, birbirlerini daha iyi tanımalarını sağlıyoruz. İnsanlarımıza okulda eğitim veriliyor ama yeterli olmuyor. Biz Yüreğir de siz değerli öğretmenlerimiz aracılığıyla insanlarımıza farklı eğitimler vererek günlük yaşamlarını kolaylaştırıyoruz.

 

Her türlü yapısal değişimi yapabilirsiniz ama zihinsel değişim olmadığı sürece yapısal değişim hiçbir önemi kalmıyor. En basit bir örnek verecek olursak vatandaşlarımızın kullanması amacıyla parkları yeniliyoruz. Arkamızı dönüyoruz, parklarımızı yakmışlar, tahrip etmişler. Ama biz vatandaşımıza gerekli eğitimi verirsek yapılan bu hizmetlere sahip çıkar ve korur.’ Ben bu vesileyle tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum ve başarılar diliyorum.’ şeklinde konuştu.

 

Başkan Çelikcan yemeğe katılan bütün öğretmenlere gül hediye ederek onların bu anlamlı günlerini kutladı.