Tema Gönüllüleri Tarihi Demir Köprü'de toplanarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdüler. Yürüyüşe Kaymakam Gürbüz Karakuş, Kurt Pınar Belediye Başkanı Mehmet Göregen, İlçe Emniyet Müdürü Celal Özcan,TEMA Vakfı İl Başkanı Halil Akyürek,İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yaylacı,Tema Vakfı Ceyhan Temsilcisi Şahin Özer,Ceyhan Kent Konseyi Başkanı Alemdar Öztürk, okul müdürleri,öğretmenler,Sivil Toplum Kuruluşları,Siyasi Parti Temsilcileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören Saygı duruşu ve istiklal Marşının okunmasının ardından Tema İl Başkanı Halil Akyürek ve İlçe Başkanı Şahin Özer Atatürk Anıtı'na Tema çelengini koydular.

Ceyhan Kaymakamı Gürbüz Karakuş yaptığı konuşmasında,"Toprak demek, tarım demek, sanayi demek, iş ve aş demektir. Atalarımızdan devir aldığımız toprakları maalesef kirlettik, denizlerimizi kirlettik, ozon tabakasını delerek toprağımızı erozyona verdik. Bu topraklar bize nasıl kaldıysa aynı şekilde, hatta daha da geliştirerek topraklarımızı gelecek nesillere bırakmak zorundayız. Vatan toprakları kutsaldır ve herkes bu topraklara sahip çıkmalıdır. Türkiye çöl olmayacaktır, herkesinden bundan şüphesi olmasın. Erozyona karşı da herkes elinden geleni fazlasıyla yapacağına inanıyorum. İyi ki TEMA var. Çocuklarımıza doğa ve insan sevgisini aşılıyor.” Dedi

Tema Vakfı Adana İl Başkanı Halil Akyürek ülke topraklarının yüzde 80 inin Erozyon tehdidi altında olduğunu söyleyerek "Ülkemizi erozyon a karşı bilinçlendirmede bayağı yol aldık. Ülkemizde yeni orman alanları yaratmak zorundayız. Çocuklarımızı daha bilinçli yetiştirmemiz gerek. İnsanı mutlu, geleceği umutlu görmek istiyorsak ormanlarımıza sahip çıkmak, toprağımızı korumak zorundayız. ” dedi.

Törene katılan öğrenciler erozyona dikkat çekmek amacıyla çeşitli pankart ve dövizler açtılar.

Toprağa Saygı Yürüyüşü”ne katılan ve destek veren herkese teşekkür eden, Tema Vakfı Ceyhan Temsilcisi Şahin Özer, ilçede bu yıl programın 4.sünü yaptıkları için mutlu olduğunu, amaçlarının insanların Erozyona dikkat çekmek olduğunu ifade etti.