Seyhan Şanlıurfalılar Derneği ile cezaevi yönetimi tarafından organize edilen "moral gecesi", cezaevi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Tutuklu ve hükümlülerin oluşturduğu sıra gecesi grubu, canlı müzik eşliğinde çiğköfte yoğurup davetlilere ikram etti. Salonu dolduran tutuklu ve mahkumlar, ikramların ardından yöneticilerle birlikte türküler eşliğinde halay çekerek karşılıklı göbek attı. Bin 500 kişinin bulunduğu cezaevinde salona gelemeyenler de etkinliği kapalı devre yayınla izledi.
Cezaevi Müdürü Nedim Elbistan, 2011 yılının son günlerinde düzenledikleri etkinlikle coşup, 2012 yılına mutlu bir şekilde girdiklerini söyledi. Elbistan, eğitim ve öğretime dönük 20 civarında etkinlik düzenlediklerini, tutuklu ve mahkumların tespih bile çekecek zamanları olmadığını kaydetti.
Seyhan Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Mehmet Tatlı ise, geleneksel hale getirdikleri sıra gecesiyle mahkum ve tutuklulara bir günlüğüne de olsa bulundukları ortamı unutturmayı amaçladıklarını belirtti.
Sıra gecesine Adana Başsavcı Vekili Ahmet Akkaya, Cezaevi Savcısı Mehmet Arıkan, Cumhuriyet Savcısı Hasan Öz ile Yalçın Kurt da katıldı.