Dünya Sağlık Örgütü tarafından Koronavirüs (Covid-19) salgının pandemi ilan edilmesi nedeniyle Baro Başkanı Av. Veli Küçük, konuklarıyla dirsek teması ile tokalaştı, görüşme izolasyon ve sosyal mesafe kurallarına uyularak yapıldı. Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ülke ve kent gündemiyle ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin, Diyanet ile Barolar arasındaki hutbe tartışmasının ardından meslek örgütlerinin seçim yöntemiyle ilgili değişiklik konusunda meslek kuruluşlarının yanlarında yer aldıklarını belirterek, “ Baroları birer kale olarak görüyoruz. Ülke olarak şu anda en fazla birlik - beraberliğe ve adalete ihtiyacımız vardır. Çünkü her geçen gün adaletsizlikler ortaya çıkıyor ve bu durum ülkemizin demokrasi bazında kan kaybetmesine neden olmaktadır. Yılmadan bağımsız hukuk devleti mücadelemize devam edeceğiz. Türkiye Barolar Birliği, Barolar ve Avukatların hedef alınarak meslek birliklerinin bölünmesi ve parçalanması, yandaş hale getirilmesi yönündeki siyasi iktidar çabalarına karşı sizlerin yanındayız ve desteğimizi sunuyoruz.” dedi.

Baro Başkanı Av. Küçük, savunma mesleğinin ve baroların yurttaşın adalete erişimde en önemli unsur olduğunu ifade etti.

Adana Barosunun insan yaşamanın olduğu her yerde varlığını gösterdiğini belirten Av. Veli Küçük, 2014 yılından bu meslek odaları ve baroların yapısı ve seçim usullerinin değiştirilmesi çabaların olduğuna işaret ederek, “Baroların yapısına, temsil ve seçim sistemine yönelik değişikliğe ve dayatmaya, teslimiyete, avukatın iradesine ve yurttaşlarımızın sesi olma güvencesine ipotek koymaya 51 Baro olarak ortak basın açıklamasıyla hayır denildi. 

Sizlerin de bu konuda bizlere vermiş olduğunuz destek çok yerinde ve anlamlıdır. Barolar, antidemokratik uygulamalara ve hukuksuzluklara her zaman dimdik ayakta durdu ve duracaktır.   Hukukun üstünlüğü ve adalet bizim için olmazsa olmazımızdır. Savunma özgürlüktür.” dedi. Ziyaret esnasında Baro Genel Sekreteri Av. Semih Gökayaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Furkan Kılıç ve Av. Timur Ortatepe de hazır bulundu.