Adanahabermerkezi.com

Seçim gecesi ve sonraki günler, 2-3 bin fark nedeniyle oyların yeniden sayımı konusunda büyük itirazların olduğu Yüreğir Belediye Başkanlığı seçiminde Millet ittifakı adayı Kamuran Karaca ve ekibi oyların yeniden sayılması konusunda büyük mücadele vermiş ve bazı itirazları Yüreğir 1. Bölge İlçe Seçim Kurulu tarafından kabul edilmişti. İtirazlar  sırasında Memur üye olan Ali İhsan Özdilek'te oy hakkını "itirazın kabulü" yönünde kullanmıştı.

SEÇİM BİTTİ, GÖREVİNİ YAPAN MEMUR SÜRGÜNE GÖNDERİLDİ

Seçimin sonucunun kesimleşmesi ve sürecin tamamlanmasının ardından "İtirazın Kabulü" yönünde oy kullanan memur üye Ali İhsan Özdilek, iddiaya göre ani bir kararla Karataş'a gönderildi. Tüm düzenini Merkezde yaşamaya göre ayarlamış olan Memur üye Özdilek'in aniden Karataş'a gönderilmesi "Sürgün" olarak nitelenirken zamanlamanın manidar olduğu vurgulanıyor. 

İTİRAZI REDEDEN HAKİM HSK'YI BEKLİYOR

Bu arada yargı camiasında konuşulan iddiaya göre Yüreğir seçiminde CHP'nin itirazlarını red eden hakimin iyi bir yere tayin için HSK kararını beklediği öne sürülüyor. İddialar doğruysa yargıya güveni azaltacak bu ve benzer uygulamaların son bulması vatandaşın en büyük dileği.