Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Yöneticileri Eğitim İş Adana Şubesi ve Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şubesi’ni ziyaret etti. Cumhuriyet Halk Partisi Adana İl Başkanı Zeydan Karalar, İl Başkan Yardımcısı Hasan Aktaş, İl Sekreteri Molla Aran, İl Kadın Kolu Başkanı Göksu Günay, İl Saymanı Fatma Dinigüzel ve Kadın Kolu Eğitim Sekreteri Nilgün Kara’nın ilk durağı Eğitim İş Adana Şubesi oldu. Şube Başkanı İsa Kayadan ve şube yöneticilerinin karşıladığı CHP heyeti adına konuşan İl Başkanı Zeydan Karalar, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır!”sözlerini hatırlattı ve, öğretmenlerle ilgili daha iyi bir laf bulmanın mümkün olmadığını söyledi. Günümüzde icraatta da bunun gereğinin yapılması gerektiğini anlatan Karalar, “Öğretmenlerimiz daha rahat ederse, yeni nesil daha iyi yetişir. Ancak sözleşmeli öğretmen çalıştırılması, taşeronlaşmanın başlangıcı gibi geliyor bana. 300-400 bin öğretmen atama beklerken, sözleşmeli öğretmen fikrine karşıyız. Yaklaşık 200 bin öğretmen açığı var. Biz iktidar olsaydık, bu açığı kapayacaktık” dedi. Karalar, “AKP’nin kendisi gibi düşünmeyenleri, icraatlarını benimsemeyen, karşı çıkan örgütleri tasfiye ediyor. Eğitim sisteminin tek tip insan yetiştirdiğine dair söylemleri var fakat asıl kendileri biat kültürüne uygun, tek tip insan yetiştiriyor. Bizler bu olumsuzlukların ortadan kaldırılması için mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

AŞIK SERDARİ’DEN DÖRTLÜK

Eğitim İş Adana Şube Başkanı İsa Kayadan da, sözlerine Şarkışlalı Aşık Serdari’nin, “Nesini söyleyim canım efendim, Gayrı düzen tutmaz telimiz bizim, Arzuhal etsem de deftere sığmaz, Omuzdan kesilmiş kolumuz bizim” dörtlüğüyle başladı ve öğretmenliği idealistlik ve fedakarlık isteyen bir iş olduğunu kaydetti. Turgut Özel döneminden bu yana Türkiye’de öğretmenliğin idealizminin bitirildiğini vurgulayan Kayadan,, “şu anda bizler öğretmen odasında parça parçayız. Sözleşmeli öğretmenin, sözleşmesi bitince garsonun hesap kestiği gibi hesabını kesiyor ve gönderiyorlar. Öğretmen öğrencisinden, öğrenci öğretmeninden ayrılıyor. AKP öğretmen ve akademisyenleri yok sayıyor. Özellikle şu etaptan sonra omuz omuza, yan yana olmak önemli” diyerek görüşlerini açıkladı.

KAMU-SEN’DEN SICAK KARŞILAMA

CHP Heyeti’nin ikinci durağı, Türk Eğitim Sen 2 Nolu Şube oldu. Şube Başkanı ve aynı zamanda Türk Kamu-Sen İl Temsilcisi Kamil Köse ile sendika yöneticileri, CHP heyetini son derece sıcak karşıladı. CHP heyetinin ziyaretinden dolayı son derece memnun olduklarını söyleyen Kamil Köse, her öğretmenler gününde işittikleri süslü laflardan bıktıklarını ifade etti. Köse, “Eğitim ve öğretimde çağ atlandığı iddia ediliyor ama çok sorun var. Özellikle çıkarılmak istenen yeni yasa ile devlet memurluğu ortadan kaldırılacak ve öğretmenler de dahil olmak üzere çalışanlar İl Özel İdaresi’ne bağlı olacak. ‘Eşit işe eşit ücret’ politikası da kesinlikle uygulanmıyor. Biz her şeye rağmen, ‘Durmak yok, mücadeleye devam’ diyerek çalışmaya devam edeceğiz  Haklarımızı gasp ettirmemek için her hafta eylem yapacağız” dedi