Edinilen bilgiye göre, Konya'dan akrabalarının getirdiği eşyaları almak için merkez Çukurova ilçesi, Öğretmenler Bulvarı'na gelen Fatma Şahin adlı kadın, 01 BF 196 plakalı otomobili yol kenarında park edip anahtarını üzerinde bıraktı. Şahin, karşı yöndeki eşyaları almak için ayrıldığında kimliği belirlenemeyen bir şahıs, çalışır vaziyetteki otomobile binerek kaçmak istedi. Bu sırada otomobilinin çalınmak istediğini gören Şahin'in yardım çığlıklarıyla paniğe kapılan hırsız, 10 metre ileride refüje çıkarak
kaza yaptı. Otomobil hırsızı, aracı bırakıp yaya olarak kaçtı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen polis, hırsızı yakalamak için çalışma başlattı. Otomobilini çaldırmaktan, yardım çığlığı atarak son anda kurtaran Şahin, hırsızdan şikayetçi olmadı.
Bu sırada basın mensuplarını görünce olay yerinden ayrılmak isteyerek otomobiline binen Şahin'in yanına giden ekipler, kadını araçtan indirip tutanak tuttu. Polis, işlemin ardından otomobiliyle olay yerinden ayrılan Fatma Şahin'e "Bir daha anahtarı otomobilin üzerinde bırakıp gitmeyin" diyerek uyarıda bulundu.