Edinilen bilgiye göre, olay, merkez Çukurova ilçesine bağlı Güzelyalı Mahallesi´nde bulunan Süleyman Demirel Bulvarı üzerinde meydana geldi.

İddiaya göre Nimet Akkan (24) isimli engelli ve şizofren bir genç, tedavi olmak için Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Salığı ve Hastalıkları Hastanesi´ne gitmeye başladı. Akkan, tedaviye giderken Adana Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma aracında Adana Kız Lisesi´ne giden 15 yaşındaki Cansu D.´´yi görerek aşık oldu.

Akkan, kısa bir süre sonra Cansu D.´nin yanına gidip  konuşmak istedi. Ancak Cansu D. Akkan´ın arkadaşlık teklifini kabul etmedi. Bunun üzerine Akkan, aynı saatlerde bindiği toplu taşım aracında sürekli lisesi kızı rahatsız etmeye başladı. Bunun üzerine Cansu D. toplu taşıma aracıyla okula gitmekten vazgeçip servise binmeye başladı. Kızı belediye otobüsünden göremeyince iyice sinirlenen Akkan, bu sefer de okula giderek kızı rahatsız etmeye başladı.

Polis tarafından defalarca okuldan uzaklaştırılan Akkan, dün de toplu taşıma aracına binerek, Cansu D.´ye son bir kez aşkını ilan etmek istedi. Akkan yine karşılık vermeyeceğini düşündüğü için yanına 2 litrelik pet şişeye benzin aldı. Ancak otobüste şüpheli tavırlarından dolayı dikkat çeken Akkan, vatandaşlar tarafından polise ihbar edildi. Bunun üzerine polis, Akkan´ın bindiği otobüsün güzergahında beklemeye başladı. Ancak Akkan, şikayet edildiğini fark ederek aracı zorla durdurarak indi. Akkan, kısa sürede kendisini takip eden polis tarafından elindeki benzin ile yakalanarak Fatih Polis Merkezi´ne getirildi.

Akkan, polis merkezine getirilirken, kıza tepki göstererek, "Onun sevgisi batsın" dedi. Akkan, televizyoncuları sonradan fark ederek "Bırakın beni ben konuşmak istiyorum" diye polislere tepki gösterdi. Akkan ifadesinin ardından serbest bırakıldı.