ÇİN NEDEN YENİ KARANTİNA BÖLGESİ YAPIYOR?

Çin Haber Ajansı "XİNHUA" Çinde Şhangay Fuar merkezinin "Karantina Bölgesi" olarak düzenlendiğini duyurdu. Haberde şu ifadelere yer verildi:

30 Mart 2022'de çekilen fotoğraf, Çin'in doğusundaki Şanghay'daki Şanghay Yeni Uluslararası Fuar Merkezi'ndeki karantina bölgesini gösteriyor. Şanghay, fuar merkezini, en son COVID-19 yeniden canlanmasının ortasında hafif vakaları ve asemptomatik taşıyıcıları karantinaya almak için bir mekana dönüştürüyor. Tamamlandıktan sonra 15.000'den fazla yatak sağlayacaktır. (Xinhua/Ding Ting)

Hatırlanacağa üzere Adana Fuar alanının Karantina bölgesi olarak düzenleyen Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zeydan Karalar'a bazı kesimlerce büyük tepki gösterilmiş ve alan mühürlenmişti.  Coronavirüsün ortaya çıktığı Çin'de benzer bir fuar alanının yine benzer şekilde hazırlanması bir yandan Büyükşehir Belediyesinin yaptığı için doğru olduğunu gösterdi, diğer yandan azaldığı söylenen Covid - 19 "yeniden yükselişe mi, geçecek" endişelerini ortaya çıkardı. İşte Çin'deki Karantina bölgesine çevrilen fuar merkezinin fotoğrafları:

Kaynak: Xinhua