Alidede Mahallesinde oturan Yasin İ. (30), bir süre önce boşandığı eşi Cemile Seçil Sansür (21) ile görüşmek üzere Mestanzade 29 Sokak'taki kaynanası Gülten Sansür'ün (43) evine gitti. Yasin İ'nin babası Ali ve kardeşi Cemil İ. de beraberinde buraya geldi.

Eşiyle başta görüşmeyen genç kadın, annesinin Yasin İ'ye karşı koyamaması üzerine kapı önüne çıkarak, eski eşiyle tartışmaya başladı.

Genç kadının 1,5 yaşındaki kızını göstermeyeceğini belirtmesi üzerine sinirlenen Yasin İ. ile genç kadın arasında kavga çıktı.

Anne Sansür'ün ihbarı üzerine, Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi adreste kavga olduğunu belirterek, bölge asayiş ekiplerinin olay yerine gitmesi talimatını verdi.

Evin önüne gelen Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Ekipler Amirliği ve Hürriyet Polis Merkezi ekiplerinin, aile içi kavga olduğunu ve davacı-şikayetçi bulunmadığını belirterek olay yerinden ayrıldıkları öğrenildi.

Polislerin gelmesi nedeniyle daha da sinirlendiği belirtilen Yasin İ, ekipler gittikten yaklaşık 20 dakika sonra yeniden evin önüne gelerek, kızının gözleri önünde pencereden Gülten ve Cemile Sansür'e tabancayla 4 el ateş açarak, kaçtı.

Göğsünden yaralanan Gülten ve bacağından yaralanan Cemile Sansür, Adana Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ameliyata alınan Gülten Sansür, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı.

Görgü tanıkları, Cemil İ'nin olay sırasında Yasin İ'yi tutmaya çalışarak, ''Ağabey yapma, değmez, gidelim'' diye bağırdığını ancak, öfkeli babanın ''Bu işi burada bitireyim, ondan sonra gidelim'' diyerek ateş açtığını belirtti.

Bu arada, olaydan sonra hastaneye getirilen Cemile Seçil Sansür'ün 1,5 yaşındaki kızının da korku ve bağrışlar nedeniyle ağladığı gözlendi. Sansür'ün kızını sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı.