Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Av. ÇITIRIK, mesleki, ticari ve sosyal yaşam alanları konularında BARIŞIK ile görüş alışverişi yaptı.

Öncelikle İcra İflas ve Çek Kanunu'nda yapılan değişikliğin alacağın tahsilini son derece zorlaştırdığını, çek, kıymetli evrak ve ödeme aracı özelliğine sahip olmasına karşın söz konusu kanunda yapılan değişiklikler sonucunda karşılıksız çek oranın yüzde 150 arttığını, ticaret yaşantısının da sekteye uğradığını belirten Av. ÇITIRIK, “Ülkemizde bu durumun ekonomik ve ticari hayata büyük zararlar verdiği görülmektedir. Ticaretle uğraşanları ve özellikle de meslektaşlarımızı bu durum olumsuz etkilemiştir. İcra iflas yasasında haciz işlemlerinin sınırlanması doğrultusundaki değişikliklerle denge borçlular lehine bozulmuştur. Yasama organı hakkaniyeti gözeterek yasa çıkartması gerekirken aksine birçok insanımızın mağdur edilmesine sebebiyet verilmektedir” dedi.

Av. ÇITIRIK, yapılan yasal değişikliklerle avukatlık mesleğine de darbe vurulduğunu, mesleğin alanın daraltıldığını, mesleğin idamesinden sosyal güvenliğe kadar köklü sorunlarının bulunduğunu, meslektaşlarının hala yeşil pasaport alamadığını, silah ruhsatını hakim-savcılara oranla daha yüksek oranla aldıklarını ayrıca en kötü sosyal güvenlik emeklileri olduklarını ifade ederek, “Bugün avukat emeklisinin Bağ-Kur’dan aldığı emekli maaşı 855 TL’dir.  Gerçekten bugün ülkemizde Avukatlık mesleği, onuruna, itibarına, saygınlığına, vakarına yaraşır düzeyde değil. Parlamentoda temsil edilen hukukçuların sayısı azımsanmayacak oranda ama yaşanan sorunları görmezden gelinmesi bizi ayrıca üzüyor. Biz, kimseden sadaka istemiyoruz.  Avukatlık mesleğinin saygınlığını artıracak ve kazanımlarını koruyarak geliştirecek Avukatlık yasasının çıkarılmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Baro Başkanı Av. ÇITIRIK, bir zamanların tarım zengini ve en fazla istihdama sahip kentlerinden biri Adana’yı, bugün Şırnak’tan sonra işsizlikte ikinci sırada görmenin de büyük üzüntüsünü yaşadıklarını vurguladı

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Kazım Barışık da, yeni görevinde Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi ÇITIRIK ve yönetimine başarılar diledi. Barışık, odaya kayıtlı 155 bin esnaf olduğunu, son çıkarılan İcra İflas ve Çek yasasına kendilerinin de tepkili olduklarını kaydetti.

Ziyarette, Adana Barosu Genel Sekreteri Av. Veli KÜÇÜK ve Sayman Av. Ümit Büyükdağ ÖZDEMİR de hazır bulundu.