Adana’da binlerce kişinin komşu il ve ilçelerle bağlantısında büyük rol oynayan TCDD Adana Garında çatı kiremitlerinin değişiminin yapıldığını belirten Doğan, “Tarihi bir yapısı olan binaya tadilat esnasında bu açıdan bakılmadığı gibi göstermelik ve yetersiz iş güvenliği tedbirleriyle kazalara adeta davetiye çıkarılmıştır” dedi.

“GARDA ALINAN ÖNLEMLER YETERSİZ VE ‘VAR MI VAR’ MANTIĞIYLA YAPILMIŞTIR

İş güvenliğinin önemine dikkat çeken Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan,  “Her gün onlarca seferin düzenlendiği ve binlerce insanın kullandığı demiryolları Adana Garındaki çatı tadilatında yüksekte çalışan işçilerde herhangi bir iş güvenliği tedbirinin alınmadığı görülmüştür. Ayrıca binlerce yolcunun giriş çıkış yaptığı gar kapısının üstündeki çatı kısmında bir kısmı sökülmüş, üst üste konulmuş ve döşenmemiş kiremitler bulunmaktadır. Kiremitlerin aşağı düşme ihtimaline karşı yamalı bohça şeklinde göstermelik branda çatının alt katına çekilmiştir. Lakin alınmaya çalışılan bu önlem kazaları önleme niteliğinde değil, sadece “var mı var” mantığıyla yapılmıştır” diye konuştu.  

“MUHTEMEL BİR KAZADA SORUMLU GAR MÜDÜRLÜĞÜ’DÜR”

İş güvenliğinin kesinlikle tam ve eksiksiz olarak alınması gerektiğini ifade eden Doğan sözlerini şöyle sürdürdü;

“Garda meydana gelebilecek herhangi bir kazada sorumlu bu işin sorumsuz şekilde yapılmasına müsaade eden bölge ve gar müdürlüğüdür. Konudan bir şekilde haberdar olan ilgili kurumlar ve iş müfettişleri de çalışma alanında incelemeler yapmalıdır. Ülkemizde her yıl alınmayan önlemler ve tedbirler nedeniyle ölümle sonuçlanan birçok kaza meydana gelmekte, bunlar basına da yansımaktadır. Risk boyutu yüksek olan bu tarz işlerde, iş güvenliği uzmanlarınca gerekli tedbirlerin alınarak işin başlatılması ve kontrol altında yürütülmesi gerekmektedir”

İnsan hayatının hiçbir şeyle ölçülemeyeceğini anlatan Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, Oda olarak işin takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.