Bu sene ikincisi düzenlenen su yürüyüşünde, ilköğretim öğrencileri sırt çantalarında su taşıdı. Kaliteli suya ulaşmanın ne denli güç olduğu konusunda farkındalık oluşturulan etkinlikte, Adana Büyükşehir Belediyesi’nden yola çıkan öğrenciler 2 km boyunca su taşıdılar. Yürüyüş sırasında çocuklara bando takımı, su damlası şeklindeki maskotlar ve ambulans eşlik etti. ASKİ Genel Müdürlüğü binasına kadar süren yürüyüşte Genel Müdür Rahmi Pekar ve Adana ASKİ Spor oyuncuları, çocukları karşıladı.
Birleşmiş Milletler raporunda yer alan bilgiye göre kaliteli suya ulaşmak için dünyada ortalama 13 kilometre yol yüründüğü belirten ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, ‘’Bu bilgiden yola çıkarak bu yıl ikincisini düzenlediğimiz etkinlik sayesinde suyun ne kadar değerli olduğunu çocukların pekiştirmelerini amaçladık. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız suyu etkin ve bilinçli kullanmaları gerektiğini öğrenmelidir. Biz kurum olarak bu anlamda üzerimize düşeni yapıyoruz. Okullardaki eğitimlerimiz sayesinde de bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlıyoruz.’’ dedi.
2. Adana Su Zirvesi’nin hafta sonuna kadar çeşitli etkinliklerle devam edeceğini belirten Genel Müdür Pekar, su yürüyüşüne katılan duyarlı öğrencilere teşekkür etti. Akabinde Rahmi Pekar’dan madalya ve çeşitli hediyeler alan çocuklar da bundan böyle suyu verimli ve tasarruflu kullanacaklarının sözünü verdiler. 
Daha sonra Genel Müdür Pekar, öğrencilere madalya ve çeşitli hediyeler verdi. Böylesine anlamlı bir organizasyonun bir parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirten Adana ASKİ Spor basketbol oyuncuları da çocuklara imzalı forma hediye etti.