Adana Şehit Kara Pilot Yüzbaşı Serhat Sığnak Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde risk grubunda olan yaşlıların yaşamlarını kolaylaştırmak için görev yapan özel hasta bakıcılar pandemi nedeniyle Yusuf Ünlütaşkıran ve eşi Handan Ünlütaşkıran ile birlikte diğer hasta bakıcılar 5 aydır yaşlılarla birlikte kendilerini karantinaya aldı. Normalde 14 günde bir hafta izinleri olmasına karşın bu haklarından da gönüllü olarak feragat eden Özel hasta bakıcılar pandemi sürecinde de yaşlılara yönelik özel hizmetleriyle gönülleri fethetti.

Huzurevi müdürü Serdar Güneş’in büyük katkılarıyla Huzurevinde olumsuz bir durum yaşanmazken, yaşlı ve bakıma muhtaç bireyler pandemi sürecinde de sağlıklı, hijyenik bir ortamda yaşamları kolaylaşmış bir şekilde huzurlu günler geçiriyor.

ÖZEL BAKICILAR ÇOCUKLARINA 5 AYDIR DOKUNAMIYOR

Bakıma muhtaç yaşlılar salgın dönemine yalnız bırakmamak için özel hasta bakıcılar büyük özveri gösteriyor. Risk grubun bulunan yaşlıların sağlığı için karantinaya alınan huzurevinde özel hasta bakıcıların 14 günde,  1 hafta izinler bulunuyor. Hasta bakıcıların yeniden göreve başlaması için test yaptırması gerekiyor. Ardından işlerine dönebiliyor. Ancak Özel hasta bakıcılar izin haklarından feragat ederek gönüllü olarak yaşlıların yaşamını kolaylaştırmayı sürdürüyor. Özel hasta bakıcılar çocuklarını görüntülü konuşmayla görebiliyor. Ancak dokunamıyor.

Aldıkları özel eğitim ve sertifikalarla hizmet veren, aralarında yılın kadını seçilen ve başarısıyla Cumhurbaşkanlığından ödül alan Handan Ünlütaşkıran’ın da bulunduğu özel hasta bakıcılar yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin kişisel bakım dahil tüm ihtiyaçlarını kendileri karşılıyor. Zamanın daha kaliteli geçirilmesi için her türlü imkanı değerlendiren özel bakıcılar ve görevliler, eğlenceden, mangal partisine her alanda etkinlikler gerçekleştiriyor. Tüm Türkiye salgına karşı evde kalınarak önlem alırken, Huzurevinde deki bireyler de ehil Müdür, yönetici görevli ve çalışanlarla emin ellerde güven içinde zor süreci geçiriyor.