Saygıdeğer, eski arabayı yenileyebilmek için 7 yıl üzerinde çalıştı. Tüm parçalarının orijinal olmasına öze gösterdi. ABD’den parçalar getirtti. Yedi yılsonunda orijinal impala sahibi olduğunu söyleyen Saygıdeğer, “Dedem Yusuf Saygıdeğer Kartum sülalesi denilen köklü bir aileden gelmektedir. Adana’nın dördüncü Belediye Başkanı Süleyman Vahit Efendi büyük dedemin kardeşidir. Tarihimize çok saygılıyız. Bu araba da tarihidir  48 yaşındadır. Dünyada ve Türkiye’de çok az kimsede vardır. Ben de dayımdan kalan bu hatıra arabayı orijinal hale getirmek için çok çabaladım. Dayım Savaş Güngör ve Burhan Doğruluk ağabeyimin desteğiyle her yerinin orijinal kalması için senelerce uğraştık, Üzerinde eskinin taş plak dedikleri plakları çalan 45’lik pikap bile var” dedi.
   Arabayı herkesten gözü gibi sakladığını söyleyen Sefa Saygıdeğer, arabayı sadece özel günlerde çıkardığını ve en son Altın Koza Şenliklerinde Türk sinemasının ünlü sanatçıları Bulut Aras, Süleyman Turan’a Adana’yı gezdirdiğini söyledi.
  Arabanın tek kapılı olmasının daha da ilginç kıldığını ifade eden Saygıdeğer, “Adana içinde tur atarken ıslıklayanlar, alkışlayanlar var. En son Anadolu Ajansı’nın  “Beyaz Bir Masal'' adlı sergisinde yayınlanmak üzere 300 kadar fotoğrafı çekildi. Büyüksaat civarında esnaflık yapan ve giydiği beyaz kumaş, fötr şapkası ve ince ve uzun bıyıkları ile Adana’nın Ayhan Işık’ı denilen Hanifi Keleş de arabama binerek mankenlik yapmıştır. Tek kare fotoğraf hem sergide yayınlandı hem de basımı yapılan fotoğraf  katalogunda yer aldı” dedi.