Bölge gezisi için Adana’ya gelen Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan dün sabah Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’le de bir görüşme yaptı. ADD yetkilileri Prof. Dr. Bülent Çukurova, Hüseyin Emre Altınışık ve Öner Tanık’ın da katıldığı buluşmada Çölaşan, “Artık halk her yerde şu ya da bu şekilde sesini çıkarıyor. Halkın ne istediğini bilmek, nabzını tutmak ve ona göre hareket etmek çok önemli” dedi.  “Ben istediğimi yaparım!” diyen siyaset anlayışının artık sona erdiğini ifade eden Başkan Soner Çetin, “Halka rağmen hiçbir şey olmaz. Farklılıkları anlayışla ve hoşgörüyle karşılamak gerekiyor. Herkes aynı olmaz” diye konuştu.

KOLTUK BAHÇEDE, HALK YANIMDA

Türkiye’de yeni bir siyaset anlayışına ihtiyaç olduğunu vurgularken Halk Günü uygulaması hakkında ADD heyetine bilgi veren Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Küfür hariç her şeyin özgürce dile getirildiği, eleştirinin saygılı bir üslûpla yapılabildiği Halk Günlerini her cuma yapıyor ve talepleri anında değerlendirmeye çalışıyoruz. Belediyemizin logosunun yanına T.C. ibaresinin konulmasını isteyen talebi de anında değerlendirdik ve Türkiye genelinde övgü aldık. Seçimlerden önce ‘Koltuğu bahçeye indireceğim’ demiştim, indirdim, halkı yanıma aldım” dedi.

ÇANKAYA’YI DA GEÇERİZ İNŞALLAH

ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan’ın, “Çukurova ilçesinde olmak farklı bir duyguyu yaşatıyor. Kendimi evimizde, Ankara’nın Çankaya’sında gibi hissettim. Burası son derece modern bir yer. Beklentiler de haliyle yüksektir” biçimindeki sözlerine teşekkür eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin şöyle dedi: Bir siyasetçi, siyasi ayrımların gereksiz olduğuna inanan bir belediye başkanı olarak Çukurova’yı yüzde 45’le aldık, inşallah 5 yıl sonra Ankara’nın Çankaya’sı gibi yüzde 70’lere çıkarır, hatta geçeriz. Böylece insanların özgürce yaşadığı daha modern bir kent haline dönüştürmüş oluruz.