Törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tören öğrencilerin selamla geçişiyle başladı. 3M müzik grubunun katılımcılara mini bir konser vermesinin ardından açılış konuşmalarına geçildi.

Prof. Dr. Kurdak: “Yeni Bir Kapıdan Geçiyorsunuz”

Öğrenciler adına yüksekokul birincisi Hasan Öğütalan bir konuşma yaparken Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Sadi Kurdak ise öğrencilerin yaşamlarını sorgulayıp şekillendirme aşamasında olduklarını ifade ederek, "Yeni bir kapıdan geçiyorsunuz. Kararlar vererek yolculuğunuza devam edeceksiniz." dedi.

Prof. Dr. Erdoğan: “Çukurova Üniversitesi Türkiye’deki 15 Araştırma Üniversitesinden Biri”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan ise Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi vererek eğitim ve öğretimin daha iyi şartlar altında gerçekleşmesi için paydaş toplantıları yaparak mezun öğrencilerden geri bildirim aldıklarını ve bunu uygulamaya koyduklarını söyledi. Mezun olan öğrencilerin artık dış paydaş olduklarına değinen Prof. Dr. Erdoğan, öğrencilerden mezun takip sisteminden gönderilen anket ve çalışmalara katılmalarını istedi. Çukurova Üniversitesi’nin Türkiye’deki 15 araştırma üniversitesi arasında yer aldığını da hatırlatan Prof. Dr. Erdoğan, ilk 10’da olmak için daha çok çalışarak bu başarıyı elde edeceklerini ifade eti.

Keplerini Havaya Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu

Açılış konuşmalarının ardından yüksekokul birincisi yaş kütüğüne plaket çakarken dereceye giren öğrencilere akademisyenler tarafından plaket ve diplomaları verildi. Mezun öğrencilere öğretmenlik yeminini Öğr. Gör. Mehmet Vurat yaptırırken diplomalarını alan öğrenciler keplerini havaya atarak mezun oldu.