URAP tarafından yapılan ve dünya sıralamasındaki 25 bin üniversite arasından ilk 2.500 üniversitenin dahil edildiği sıralamada Çukurova Üniversitesi, Türkiye’deki 193 üniversite arasında “9. En İyi Üniversite” olarak listedeki yerini aldı.

En iyi üniversitelerin belirlendiği ve URAP tarafından yapılan değerlendirmede, “Yayın Sayısı”, “Toplam Bilimsel Doküman Sayısı”, “Uluslararası Bilimsel Atıf Sayısı”, “Toplam Yayın Etki Ortalaması”, “Toplam Atıf Yayın Etkisi” ve “Üniversitelerin Uluslararası İşbirliği Sayısı” kriterleri kullanıldı.

Kriterlerden Biri Üniversitelerin Uluslararasılaşma Çalışmalarına Verdikleri Önem…

Bir yüksek öğretim kurumunun başka ülkelerdeki yüksek öğretim kurumları ile geliştirdikleri değişim programları, ortak çalışmalar ve işbirliklerinin de önemli bir değerlendirme kriteri olarak kullanıldığı URAP değerlendirmesinde, uluslararasılaşma kriterinin de önemli bir kriter olarak öne çıktığı görüldü.

URAP raporunu değerlendiren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "42 yıl önce iki fakülte ile eğitime başlayan Çukurova Üniversitesi’nin bugün gelinen noktada akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle “Dünyanın En İyi Üniversitesi” listesine giren Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum.” dedi.

“Türkiye’nin En Önemli Kurumlarından Biriyiz.”

Çukurova Üniversitesi’nin kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin en önemli kurumlarından biri olmayı başardığını ifade eden Prof. Dr. Kibar, 42 yılda yalnız kendini geliştirmekle yetinmediğini, yeni üniversitelerin kurulmasına da öncülük ettiğini dile getirdi.

Çukurova Üniversitesi’nin, Adana’nın, bölgenin ve Türkiye’nin güvenini kazanmış bir kurum olarak faaliyetlerini azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü ve sürdürmeye devam edeceğini belirten Prof. Dr. Mustafa Kibar, “Üniversitemiz son yıllarda, bilimsel faaliyetlerinin yanı sıra AR-GE faaliyetlerine ve yenilik üretmeye odaklanmış bulunmaktadır. Bu da üniversitemizin kurumsal olarak Türkiye’nin önemli ve saygın kurumlarından biri olmaya devam edeceğinin göstergelerinden biridir.” şeklinde konuştu.

“Dünya Üniversitesi Olma Hedefindeyiz.”

77 ülkeden 1.046 uluslararası öğrencisi de bulunan Çukurova Üniversitesi'nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefinde olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Kibar "Çukurova Üniversitesi, sahip olduğu 16 Fakülte, 5 Yüksekokul, 12 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Enstitü ve 32 Araştırma ve Uygulama Merkezi ile toplumun önemli sorunlarını ele alan ve çözümler üreten kimliği ile daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edecektir." dedi.