Çukurova Üniversitesi’nin en genç fakültelerinden biri olan İletişim Fakültesi mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Prof. Dr. Hatice Çubukçu, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Prof. Dr. Çubukçu: “Meslek Etiğinin Dışına Çıkmayın.” 

Açılış konuşmasını öğrenciler adına Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü’nden Aysun Övekal, İletişim Bilimleri Bölümü’nden de Mine Karaçeli yaparken daha sonra kürsüye Dekan Prof. Dr. Hatice Çubukçu çıktı. Prof. Dr. Çubukçu, öğrencilerin eğitimde ve öğretiminde görev yapan akademisyenlere teşekkür ederek, öğrencilere değişen ve gelişen teknolojiyi yakından takip edip çağın gereklerini yerine getirmelerini istedi.

Prof. Dr. Kibar: “En Güvenilir Yol Göstericiniz, Eğitiminiz Sürecinde Kazandığınız Etik Değerler ve Vicdanınız Olmalıdır.”

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, gelişimini hızla sürdüren İletişim Fakültesi’nin ilerleme yönünün günümüzde dünyada ve Türkiye’de yükseköğretim düzeyinde güncel kavramlar olarak öne çıkan ‘disiplinlerarasılık’ ‘uluslarasılaşma’, ‘kültürlerarasılık’ ve ‘kalite’ kavramları ekseninde olmasını büyük bir memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Bu yöndeki çalışmaların Üniversitenin 2023 stratejik hedeflerine önemli katkılar sunacağını düşündüğünü belirten Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti;

“Önümüzdeki dönemde Radyo, Televizyon ve Sinema Programı kapsamında geçirecek olduğunuz akreditasyon değerlendirmelerinde de başarılı sonuçlar almanızı diliyor, sürece emeği geçen tüm akademik ve idari personelimize çok teşekkür ediyorum. Diplomalarınızı elinize aldığınız bu günden itibaren Çukurova Üniversitesi büyük ailesine ‘mezunlarımız’ olarak katılacak olan değerli gençlerimiz, birçoğunuz artık yarının iletişimcileri olarak iletişimin her geçen gün çeşitlenen alanlarında görevler üstlenirken, baş döndürücü hızla gelişen teknoloji üzerinden, coğrafi sınırlardan bağımsız olarak hareket edebilen ‘bilginin’ yönetilmesi, işlenmesi hatta üretilmesi noktasında olacaksınız. Sanal ile gerçeğin sınırlarını bulanıklaştıran bu ortamlarda vereceğiniz kararlar ve seçimlerinizde en güvenilir yol göstericiniz eğitiminiz sürecinde kazandığınız etik değerler ve vicdanınız olmalıdır.”

Keplerini Havaya Fırlatan Öğrenciler Mezun Oldu

Fakülte birincisinin yaş kütüğüne adını çakmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar diploma ve plaketini takdim etti. Dereceye giren öğrencilere diploma ve plaketlerinin verilmesinin ardından bölüm akademisyenleri öğrencilere diplomalarını dağıtırken tören öğrencilerin keplerini havaya atmasıyla son buldu.